Månad: april 2008


  • Lite tips inför din jobb-intervju

    Några frågor ställs nästan alltid på alla jobbintervjuer. Undvik de vanligaste svarsmissarna.

    1. Berätta lite om dig själv. En vanlig öppningsfråga där du nästan helt kan sabba en intervju om du skruvar på dig och får tunghäfta. Lika knasigt blir det om du svamlar i det oändliga om fullständigt ointressanta detaljer.

    2. Vilka är dina starka sidor? Skippa överdrivet skryt om att du är störst, bäst och kan allt i hela världen. Var heller ej för blygsam kring vem du är och vad du faktiskt är riktigt bra på. Balans är bäst.

    3. Vilka är dina svaga sidor?
    Det ger lika dåligt intryck att säga ”jag kommer inte på något” som att kunna lista långt fler saker du är dålig på än det som är dina positiva egenskaper.

    4. Varför vill du jobba hos oss?
    Även om du massansökt så många jobb så att du vid det här läget tappat räkningen för länge sedan är detta naturligtvis inget som du säger eller visar.

    5. Varför ska vi anställa dig? Ett dåligt svar är för att du ska få lön och kunna betala dina räkningar eller att du inte har något alls att säga. Här handlar det om att vara förberedd och kunna sälja in sig själv!

    Kategori


  • HV71, de vackraste!!

    ”Många vinnarskallar”

    – Vi har många vinnarskallar. I bland är det lite ”Gökboet” över det hela men det är jäkligt skönt.
    Segerskytten Eric Johansson:
    – En underbar känsla. Jag vet inte hur pucken gick in, Jämtin hade den och sen träffade den mig på något sätt. Det var nervöst hela tiden, en riktig fajt. Nu ska vi fira, säger han till Kanal 5.

    Kategori


  • Bli föreläsare i Öresund!!


    Transfers idé – skola och näringsliv i samverkan

    Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare till skolan från näringslivet. Syftet är att skapa insikt i yrkeslivet samt att inspirera till egna initiativ och entreprenörskap. Transfer är en neutral plattform mellan skola och näringsliv – ideellt, icke-vinstdrivande, politiskt obundet samt finansierat gemensamt av näringslivet och kommunerna.

    Transfer har fått över 6000 beställningar från skolor sedan starten år 2000. Ett nätverk med över 1700 föreläsare håller föreläsningar i 270 gymnasieskolor i Sverige. Föreläsningarna är kostnadsfria och beställs enkelt av lärarna via Transfers webbplats. Transfer är ett snabbt växande nätverk och finns idag i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Malmö, Lund, Helsingborg och snart i Örebro.

    Kategori


  • Surfalugnt.se

    Många känner idag oro för att använda internet. Grundläggande kunskap och några enkla
    handgrepp är dock allt som behövs för att du skall kunna surfa lugnt. Egentligen är det bara fyra
    saker du behöver göra när det gäller din dator:

  • Använd en uppdaterad och rätt inställd brandvägg
  • Använd ett uppdaterat och rätt inställt antivirusprogram
  • Uppdatera regelbundet ditt operativsystem och din webbläsare
  • Uppdatera regelbundet alla övriga program du använder dig av Sist men inte minst: Använd alltid sunt förnuft när du surfar
  • Surfalugnt.se

Kategori


  • Sitter du på en idé som vill ut? Ring Emil på Selfmade.nu

    Selfmade är en plattform för kreativa människor som vill utveckla och förverkliga idéer – kommersiella, ideella eller kulturella. Genom kunskap, processtöd, praktisk hjälp och en intressant mix av kreativa, professionella människor gör vi det lättare att framgångsrikt ta en idé från tanke till resultat. Vårt mål är att fler kan och vill försörja sig på sina idéer.

    Välkommen att höra av dig så berättar vi mer om vår verksamhet.

    Kategori