Månad: maj 2010


  • Sociala medier och bla bla bla…

    roi

    Sociala medienördar pratar med varandra via sociala medier om.. sociala medier.

    Jag har börjat läsa en ansenlig mängd poster, inlägg och kommentarer om sociala medier.. men igår tog det stopp, jag ville bara kräkas på det. Resonemang hit och dit om sm´s vara eller inte vara. Om ROI som Return Of Investment eller Risk Of Ignorance. Om affärsmodeller och slutkund. Att allt som händer i Vegas stannar i Vegas, och flickr och youtube och facebook och twitter och att facebook är tredje största “landet”

    I min frustration som spillde (mer …)

    Kategori


  • Tre jobbtips om du fastnat.

    I majoriteten av alla fall så är det varken syskonen eller närmsta polarna som hjälper dig med jobb.

    I bloggposten:Rich folks tend to have diverse social networks. Hänvisas det till forskning som säger att det är dina halvbekanta som hjälper dig bästa att får jobb.

    Varför då detta? Dina närmsta polare och kanske syskon har samma bekanta som du och vet ungefär samma saker som du, vilket undergräver möjligheten att få höra om nya jobböppningar, projekt etc via dem.

    Här kommer 3 raka tips om hur du kan komma vidare:

    1. Är du på fest och dina polare sitter i soffan, glid ut i köket och häng med några du inte känner. Vet du inte vad du ska prata om? Säg att dom liknar en skådespelare eller börja blanda drinkar åt alla som kommer dit.
    2. Häng på ställen (inte hela tiden) som du tycker är intressanta. I mitt fall har jag varit på SHIP i Helsingborg. Där finnas massa trevliga och spännande människor med alla möjliga bakgrunder. Gå dit då och då i veckan, köp en kaffe, snacka lite med servitrisen. Efter ett tag börjar man nicka på lite människor man känner igen, efter ett tag sitter man ner och tar en gemensam kaffe och så rullar det på.
    3. Säg mer ja än nej. Tacka ja till afterwork, tennismatch eller middag med folk du inte känner så väl. Vem vet, det kanske rent av blir roligt.

    Kategori


  • Testar att skicka en film från androiden till min blogg

    Blir spännade att se hur det går.

    Postad från min Android

    Kategori


  • Lediga platser på UGL

    ugl

    Jag har förmånen att samarbeta med ett företag som anordnar UGL-kurser. Ibland, med kort varsel finns det platser kvar på dessa kurser.

    Så om du är intresserad av att gå en UGL i skåne så hör bara av dig, eftersom det kommer upp med kort notis så är priset ofta förmånligt.

    Kategori


  • Webbdesigners borde inte få hålla på med webbdesign..

    fail

    Jag känner mig uppriktigt förolämpad när webbdesigners slösar oskäligt mycket skärmutrymme på annat än content. Visst, jag har en ganska stor header, och en wibaya längst ner. Men headern kan man scrolla bort, och wibayan kan du klicka bort.

    Jag känner mig kluven, vem ska göra en webbsida om inte en webbdesigner? Man kan inte låta beställaren bestämma för mycket, då blir det hoppande gif-hundar och oändlig info om företagets historia. Låter man kodaren göra det så bli det jäkligt fin kod, men.. ful design. Och låter man WEBBDESIGNERN (särskilt en photoshop-kåt flashnörd) bestämma så blir det oftast massa flärd, men ingen content. Jag tror faktiskt om jag får vara stöddig att jag passar in i den smeten. Hjälper beställaren att förstå vad som är viktigast, kan prata med kodaren med hans termer och hålla webbdesignern i örat.

    Kategori


  • Konsten att hamna i märkliga situationer

    Jag gjorde en kommentar i facebook, på mig själv.. och jag tycker nog att den håller en viss kärna som jag vill dela med mig av även här.

    Det är ju faktiskt så att jag ganska ofta hamnar i något ovanliga situationer.
    Så jag vill spontant dela med mig av två snabba tips.

    1, Promenera mer, man behöver aldrig få skjuts av någon galen främling eller bjuden på kefta hos muslimska föreningen om man åker bil eller buss hela tiden, de roligaste sakerna händer ofta på väg till eller från något.

    2, Låt andra bestämma.. om du eller din idé är intressant. Har du någonsin haft en fiktiv diskussion med en person innan du ska träffa denna, där han/hon inte är intresserad av varken dig eller din idé? Det påminner om “magiskt tänkande” som vanligtvis försvinner runt 9års åldern..
    Så långe du inte är en tankeläsare så tycker jag att du ska låta andra tänka åt sig själva. Själv har jag fullt upp med mina egna och har varken tid eller lust att hitta på andras. 
    Har du en idé eller tanke, berätta den och låt andra tänka själva.

    Kategori