Månad: augusti 2010


  • Upplägg av min aktiviteter på webbarna

    Vad ska jag skriva på Facebook, wordpress, buzz och twitter?

    Jag har funderat ett tag på detta och har kommit fram till ett upplägg som jag ska prova ett tag.

    Sammanfattning:

    Facebook, personliga saker som är intressant för mina vänner.  Inga nördgrejer om twitter, wordpress, koder eller liknande.
    WordPress, min blogg,Här skrivs längre inlägg om saker som rör det professionella/personliga saker som jag tycker är aktuellt. Fokus är på det jag tycker är intressant och som jag tror kan vara intressant världen.
    Twitter Här lyssnas det och kommenteras det friskt. Förhoppningsvis korta intressanta inlägg om nyheter, intressen men även konversation med alla vänner som finns där.
    Buzz, Här finns kommentarer, tankar och åsikter om allt möjligt; nyheter, samhälle, politik, intressen och kommentarer på det nämnda. Det som inte passar på fb, ximon.se och twitter hamnar här på buzz.
    Naturligtvis länkas twitter och buzz in på ximon.se

    Hur gör och tänker ni?

    Kategori


  • Test av amplify

    Ska man testa Amplify.com? Hans Kullin skrev en kommentar till DN.se om amplify och Posterous. Spontant så verkar det som en ganska schysst plattsform, särskilt om jag vill autoposta till andra plattformar. Ska prova det ett tag och de vad som händer.

    Nej, jag kommer inte byta ximon_se från wordpress till Amplify. Men ni kommer få en uppdatering om vad jag tycker om Amplify och för vilka det skulle passa.

    Kategori


  • Realtidstest med naket wordpresstema på min blogg.

    Mitt nakna wordpresstema är online på riktigt.

    Som kanske ser så har jag ändrat mitt tema på min blogg. Det är alltså detta tema som jag tillsammans med er vill förvandla till ett  gratis svenskt wordpresstema. Jag kommer alltså inte bygga den lokalt på datorn, utan köra alla ändringar live. Ser du att det hoppar lite när du byter sida så är jag antagligen inne och trollar med koden.

    Crowdsurfing någon?

    Min besöksstatistik har skjutit i höjden, fantastiskt trevligt. En del har erbjudit sig att hjälpa till vid behov, men ingen har gått in och sagt, ”jag vill vara med! Nu kör vi.”

    Skicka ett mail om du vill vara med.

    Det finns två nivåer i grova drag:

    1. Tillgång att gå in i googledokumentet och kommentera, ge förslag på kodning etc.
    2. Tillgång till FTP´n direkt, du kan då ändra direkt i grundkoden.

    För att få tillgång till dokumentet så behöver du vara en trevlig och trovärdig person, det räcker. För att få tillgång till FTP´n så behöver du förtjäna ett förtroende och vara skicklig på WordPress, gärna ha rekommendationer från andra tillförlitliga personer.

    Det låter väl fair? Vill du hjälpa till på något annat sätt så hör bara av dig.  Följ förstås #naketWPTwitter

    Kategori


  • Crowdsurfingen har börjat.

    Hur kan en crowdsurfing se ut, kanske så här

    crowdsurfing

    Kortfattat kan man säga att jag ändrat licensieringen från CC till GPL, vilket är standard när det gäller wordpress-teman.

    GPL och CC

    Jag är inte riktigt säker skillnaden mellan GPL och CC-AT-SA. Men som jag förstått det, i grova slängar, så är skillnaden att inte behöva ge tillgång till källkoden/råformatet när man licensierar under CC. Är jag rätt på det nu?

    Länkar till GPL och CC

    Har du bra länkar om GPL och CC så dela gärna med dig, jag och många likt mig skulle uppskatta det. Gärna med förklaringar så att vilken skalle som helst fattar. 

    Kära förebilder

    @Nikkelin @deeped @jocke @tdhse Jag uppskattar verkligen er uppmärksamhet, tankar och tid, men ni får ta det lugnt med en famlande novice. Jag har bättre koll på nya medier än gemene man men framför allt så har jag förståelse för det sociala i sociala medier, gruppdynamik, beteenden etc. Men ju mer jag lär mig om licenser, rättigheter, API  etc, desto mer förstår jag hur lite jag vet om sånt. Tack för era kunskaper i detta.

    Kategori


  • Crowdsurfat wordpresstema?

    Ett naket crowdsurfat wordpresstema?

    Jag kände på mig att det kunde tas väl emot, men inte att @nikkelin, @deeped och @jotaproject skulle retweeta på 2 röda sekunder. Har jag tagit mig vatten över huvet? Antagligen. Därför använder jag crowdsurfing för att klara av.. crowdsurfingframställningen av ett svenskt naket wordpresstema.

    Vad är då crowdsurfing?

    Inte den sorten som Lady Gaga gjorde för ett tag sedan. Crowdsurfingen jag tänker på är när massan, tillsammans skapar något, när alla bidrar med de kan.

    För att få en klockren presentation, kolla på videon, det tar en minut.

    Crowdsurfing from David Brain on Vimeo.

    Kategori


  • Naket svenskt wordpress-tema

    Ett naket svenskt wordpress-tema skulle vara fantastiskt trevligt att ha, men jag har inte hittat något.

    Så jag bestämde mig för att göra det själv, men eftersom jag inte är grymmast så tänkte jag att vi kunde göra ett tillsammans.

    Jag vill alltså skapa ett naket svenskt wordpress-tema under CC-licens.

    En grund för alla som vill skapa teman för eget bruk eller försäljning. För att genomföra detta så har jag skapat ett gemensamt samarbetsdokument för alla som vill hjälpa till eller lära sig att göra detta.
    Temat är hittills byggt på BLANK Theme http://digwp.com/2010/02/blank-wordpress-theme/
    och upptrukturerat med 960.gs
    Jag har valt dessa för att de är enkla att ändra och läsa, även för dem som inte har stor erfarenhet av wordpress-kodning. För att inte någon stolle ska radera samarbetsdokumentet så “ansöker” man till mig om att vara med. Då bjuder jag in er till dokumentet. Vill någon ladda ner temat som det ser ut nu så hör bara av dig. Temat kommer att ligga under Creative Commons Attribution-ShareAlike

    Jag har inget erfarenhet av att skapa ett tema på detta viset, vi skapar riktlinjer under tiden..

    Välkommen!

    Kategori