Månad: oktober 2010


  • Utvärdering av mobil budgetsetup för livestreming (bambuser)

    I senaste posten presenterade jag min idé om ett live-setup för streaming. Efter en fasligt massa tester så har jag en utvärdering.

    I testet använde jag:

    • HTC Android wildfire
    • liten gorillapod
    • Dynamisk mic
    • XLR>rca omkopplare
    • 3.5 minitele>3*rca sladd

    Förutom telefonen och och gorillapodden så gick kittet på ca 200kr.

    Lokal

    Ship Cafe som bjöd på usel wifi för bambusning. Det var alltså en stor lokal med folk och bakgrundsmusik.

     

    Resultat

    Skit, dåligt ljud och hackig bild.

    I slutet så är micen igång och skärmar av bruset rejält, det är positivt. Däremot så börjar bilden lagga så fort jaf stoppar i micken.

    Tips och trix

    • Ett stativ eller liknande till micken är en nödvändighet eftersom den har en sån snävt men önskvärt upptagningsområde.
    • För att få telefonen att uppfatta den som en mick så måste man först koppla in telepluggen till telefonen, vänta till man får upp headsetikonen, sedan koppla in micken, varför vet jag inte men annars tror telefonen att det är vanliga hörlurar.
    • Man bör även ha strömsladden i telefonen annars suger sändningen musten ut telefonen direkt.

    Utvärdering

    Så fort jag kopplade in micen och den fungerade så började bilden hacka, rejält. Till den grad att det var helt omöjligt att titta på utan losec. Antagligen tar micken så mycket bandbred att bilden får stryka på foten, trots att jag hade inställningarna i bambuser på minsta bild och lägsta kvalité på bild och ljud.

    Jag testade senare med frugans Iphone, (bambusertest halvägs in i sändningen börjar jag med micken) då var problemen så gott som borta. Detta ger mig den enda slutsatsen att det är wildfiren som inte har vad som krävs för att bambusa (med den micken jag köpt i varje fall).

     

    Slutsats

    Köp en iphone och en bättre mick..

    Kategori


  • Dagens uppdrag, fixa ihop det absolut billigaste videostreamreporterkit..

    Inspirerad av Björn Falkevik så tänkte jag rodda ihop mitt eget reporterkit. så här ser min inspiration ut:

     

    Syftet är att kunna streama in en föreläsning med bambuser och vara rörlig.

    Jag har redan en:

    Så här ser min inköpslista :

    1. XLR hona > rca-hona 79kr
    2. 3,5mm till 3xRCA (Video+L+R) 99kr (följer med när man köper nyare bättre telefoner, men min är mystiskt bort)
    3. Buntband 200×4,8 mm 100 st 49kr Eftersom jag vill sätta upp micen men hittar inget stativ..

    Summan om jag räknar bort telefonen blir alltså 596kr, ganska rimligt tycker jag.

    Runt 12:00 idag kommer jag köra ett livetest nerifrån Ship CaféSHIP i helsingborg. Den kommer dyka upp på http://bambuser.com/channel/zetterberg. Den kommer även annonseras ut via @ximon_se

    Önska mig lycka til..

    Kategori


  • Tisdag v43, wp local to live, framgång & Google latitude

    1. Exporting and Importing WordPress

      – Favorit i repris, hur du exporterar en local wordpress till en live site.

    2. Google Latitude

      – Äntligen gör google ett ryck med Latitude. Det är nog i grevens tid ;)
      Är du igång kan du se din egen dashboard här: https://www.google.com/latitude/history/dashboard

    3. Overnight Success

      – Timing, uthållighet och 10 år av slit gör dig till stjärna över en natt..

    Kategori


  • Testar WordPress för Android beta..

    Här kommer då lite text, och förhoppningsvis ett foto ovanför, video fungerade uppenbarligen inte…

    Postat från Android WordPress, med risk för felstavningar etc..

    Kategori


  • Sociala medier gör inte företag sociala.

    Det finns en ständigt ökande diskussion om sociala medier och hur företag kan ta tillvara på detta. Diskussionen drivs bland annat av Open source och transparens företrädare men jag ser två delar av ett företags användande av sociala medier, två delar med väldigt stora skillnader, väsenskilda om man räknar bort tekniken.

    Ena sättet att använda sociala medier är att skapa “en snackis”. Företaget anlitar en byrå som hittar på något roligt, ett socialt experiment i kombination med video eller någon interaktiv historia som fuldansen som sprids som en harpest över youtube, facebook och twitter. Syftet är att skapa märkesmedvetenhet och uppmärksamhet, företaget sprider sin egen idealbild av sig själv. Det är socialt, men bara mellan oss som tittar, inte mellan oss och företaget.

    Det andra sättet att använda sociala medier är att bjuda in till dialog. Företaget faciliterar en öppen dialog via sociala medier mellan företaget och kunder (nöjda, missnöjda, blivande och gamla). Där företaget vågar lyssna, ta emot feedback, berätta och delar med sig av saker utöver deras senaste fantastiska produkt.  Företaget kan ta hjälp av en byrå, men resultatet hänger helt på företagets engagemang och förståelse.

    Första sättet är “enkelt” och kräver inte mycket förutom en rejäl slant till byrån. Inga krav på öppenhet, transparans, dialog eller önskan att ta till sig den massiva kunskapen kunderna har om företaget eller produkten/tjänsten.

    Det andra sättet däremot. Det kräver en mental omställning som går rakt igenom hela företaget, från VD till vaktmästaren. Omställningen måste vara genuin och drivas av en förståelse och engagemang för sitt företag. Det ställer också ett otroligt krav på cheferna, lyckas dom förmedla företagets själ till alla anställda? Vi förutsätter nu att företaget har en god själ.  Lyckas dom få sina anställda att trivas på jobbet och känna sig stolta, stolta nog att berätta det för andra.

    Fast igentligen är det nog ingen diskussion i sig, anställda har och kommer alltid prata med sina vänner om sitt jobb. Grejen är nu att pratet kan nå sjukt många på en galet kort tid.

    Första sättet, det “enkla sättet” är helt valbart. Gör det om du vill.

    Det andra sättet, det svåra och utmanande är inte valbart, sorry. Här blir det transparans by proxy , vare sig du vill eller inte. Dina anställda snackar om ditt företaget. Ditt val är om du vill leda diskussionen eller huka dig.

    Ska du ha en chans  så måste du förvandla ditt företag till dina anställdas företag, ditt företag till kundernas företag. Vågar du det så kanske du har en chans. ;-)

    Kategori


  • Glömda kompetenser, Adobe air och ett taffligt brott. Måndag v42 #xnytt

    Ingen mastig länksamling idag, men 3án är grymmt intressant och 4án är rolig, typ.

    1. Adobe Air Is Coming To TVs [Adobe]– Oj oj, det här kan bli bra. Själv använder jag flera program, bland annat Tweetdeck på Adobe air. Ser fram emot utvecklingen här.
    2. Glömda kompetenser– Det är en utmaning för företag att våga anställa människor med med reell kompetens istället för formell kompetens. Jag stöter på det ofta, jag har handlett runt 5000 personer i grupprocesser, men eftersom jag inte är socionom eller liknande så är det tvärstopp till vissa tjänster. Likaså med min ganska djupa kunskap om sociala medier, eftersom jag inte är kommunikatör så går jag bort från början.
    3. Greps med 30 000 i uselt förfalskade sedla..– Ok, om man gör ett brott väldigt taffligt så går man fri, gött..
    4. Starta företag – informativ broschyr– Jag pushar vidare kreafonbloggen.se´s tips till dig som funderar på att starta företag. Men liksom dem efterfrågar jag något liknande men med fokus på marknadsföring, kreativitet och större tänk.

    Kategori