Månad: augusti 2011


  • Fröken Elins, Helsingborgs bästa fik

    Café i Helsingborg
    Fröken elins café i Helsingborg

    Precis runt hörnet där jag bor ligger Helsingborgs bästa fik. Det kan till och med vara det bästa fiket som jag varit på, någonsin. Jag bad självaste Elin själv att skriva några rader, något hon gärna gjorde.
    Har inte varit där så det värt att besöka, oavsett var du bor.

    Redan när jag som 7-åring fick min första kokbok (Kalle-Ankas kokbok) bestämde jag mig för att jag skulle ha restaurang när jag blev stor. Nu är jag stor, om än inte sådär jättegammal, och har mycket riktigt en restaurang. Vi kallar den för ”fröken elins”. På restaurangen serverar vi lunch på vardagar och har kvällsöppet några kvällar i veckan. Och på eftermiddagar och helger kan man äta kakor eller riktigt schyssta (och stora) mackor. Eller kan man ta en öl. Om man nu vill det.

    Allra helst ser vi att folk trillar in på eftermiddagarna och bara hänger lite. Drar med sig polarna och umgås, lyssnar på musik, kanske spelar ett spel eller så. Är man hungrig så äter man, annars så låter man bli. Ta det lite lugnt, och var lite glad. Det behöver man ibland.

    På fröken elins ska det både vara gott att äta – och gott att vara.

    Postad via WordPress Android

    Kategori

    ,

  • Dåliga företag på internet

    Det finns en sorts företag som inte ska vara på internet, dåliga företag.
    Efter ett samtal med @leoerlandsson vill jag utveckla mitt resonemang.

    Konversationen såg ut så här:
    ximon_se
    "Slå fast om hur företagets medarbetare får använda sociala medier." Hur menar Marie Strömberg Lindvall på #internetworld nu? #fattarinte

    @leoerlandsson
    @ximon_se Det är nog bra för företag att se över sin sm-policy. Vår chef ser LinkedIn som ett hot mot hans företag.

    ximon_se
    @leoerlandsson För att citera mig själv; Det finns bara en sorts företag som inte ska vara på webben, dåliga företag.

    @ximon_se Företaget i sig är bra. Troligen handlar det om det mänskliga "det jag inte kan och förstår fruktar jag". #linkedin #fear

    Med “dåligt” menar jag företag som är oschyssta, luriga eller använder tveksamma arbetsmetoder. Ett företag är alltså inte dåligt för att det inte använder webben. 

    Har du däremot ett schysst företag men ändå känner dig otrygg med webben/sociala medier, ta små små steg, fråga runt och samtala med dina anställda. Gå fram till hörnet och kika lite, kanske hittar ni nya möjligheter.

    Kategori


  • Att tänka på INNAN du ordnar en hemsida

    Jag har fyra punkter som jag går igenom när någon behöver en hemsida. Utav diger bitter erfarenhet har jag förstått vikten av att även göra det i rätt ordning. Du får helt enkelt lita på mig i detta. Gör du fel så kan du ta beräknad tid gånger två.

    1. Future, vilket syfte fyller hemsidan, vad är poängen? Vilken förändring vill du se när den är färdig.
    2. Function, vilka funktioner behövs för detta (tänk fortfarande inte på hur det ska se ut). Ska du koppla den till andra tjänster (flickr, twitter facebook etc), vad ska den innehålla, vill du blogga från en smartphone osv.
    3. Feeling, vilken känsla ska sidan förmedla? Ska den vara “professionell”, personlig etc?
    4. Fabrics, nu kan du gå loss med färger och utseende. Istället för att testa 18 olika teman så har du redan en idé på hur den ska se ut.

    Oavsett om du gör den själv eller köper tjänsten så äger du fortfarande alla fyra punkter, Då kan duktiga designers och kodare skapa en hemsida som överträffar dina förväntningar.

    Ett tips till, använd wordpress punkt.

    Kategori


  • Storytelling med sociala medier

    Inspirerad av Videdekke och Gitta Wilén så har jag förkovra mig ännu mer i storytelling, och främst digital sådan. Här följer en slideshare som med stor pensel målar det i stora drag

    Kategori


  • Palle Lundbergs och Katti Hoflins CV

    Helsingborgs dagblad publicerade en artikel om Palle Lundins och Katti Hoflins ansökningar till sina tjänster i Helsingborg. Palle fick jobbet som kommundirektör och Kattis arbetar nu som Dunkers verksamhetschef.

    Jag vet väldigt lite om båda och blev nyfiken på hur deras CV’n såg ut. Jag frågade Elin Andersson (skribenten) på HD om jag kunde få ta del av dom och strax efter var länkarna uppe. Här kan du läsa Palles och Katis CV’n.

    Tack Elin och och webbredaktionen för snabbt svar.

    Kategori


  • Recept för att lyckas med digitala medier (och livet)

    75% lyssna,
    15% fråga &
    10% prata.

    Frågor på detta?

    Postad via WordPress Android

    Kategori