Att tänka på INNAN du ordnar en hemsida

Jag har fyra punkter som jag går igenom när någon behöver en hemsida. Utav diger bitter erfarenhet har jag förstått vikten av att även göra det i rätt ordning. Du får helt enkelt lita på mig i detta. Gör du fel så kan du ta beräknad tid gånger två.

  1. Future, vilket syfte fyller hemsidan, vad är poängen? Vilken förändring vill du se när den är färdig.
  2. Function, vilka funktioner behövs för detta (tänk fortfarande inte på hur det ska se ut). Ska du koppla den till andra tjänster (flickr, twitter facebook etc), vad ska den innehålla, vill du blogga från en smartphone osv.
  3. Feeling, vilken känsla ska sidan förmedla? Ska den vara “professionell”, personlig etc?
  4. Fabrics, nu kan du gå loss med färger och utseende. Istället för att testa 18 olika teman så har du redan en idé på hur den ska se ut.

Oavsett om du gör den själv eller köper tjänsten så äger du fortfarande alla fyra punkter, Då kan duktiga designers och kodare skapa en hemsida som överträffar dina förväntningar.

Ett tips till, använd wordpress punkt.


2 svar till ”Att tänka på INNAN du ordnar en hemsida”

  1. Profilbild för Maria Jallow
    Maria Jallow

    Vad tycker du om den jag har skapat, då? http://www.livsviktigt.n.nu 

  2. Du behöver gå tillbaka till ritbordet. Samla din text och dina bilder, hitta ett lite mer unikt tema och fyll på. Hellre mindre och färdig text än mycket och ofärdigt. Tänk på vad din målgrupp gillar inte vad du gillar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *