Du som är så kreativ…

kim

Kim Gustafsson, kreatör på webbyrån Wly och veckans gästskribent , ger oss lite exempel på situationer i privatlivet som är förknippade med hans yrke som – idéspruta…
Följande skulle kunna vara en tänkbar dialog:

– Kan inte du fundera ut nåt? Du som är så kreativ och jobbar med ”sånt”?
– Eh, jo visst, en rolig inbjudan till ett mopperally? Helst via e-post eller Facebook, sa du? Bra, då vet jag.

I nio fall av tio skapar kommentaren bara ångest. Jag är nämligen inte nån uberkreativ person som likt en fontän sprutar ur mig en massa kreativa och galna idéer. Det är ju en sak att kläcka ett embryo och en annan att leverera ett färdigt koncept. Ångesten handlar om att jag vet att det kommer ta mycket längre tid än de tror men också om prestation. För min egen del hittar jag ofta de bästa lösningarna efter djupa svackor av ångest att inte leverera väl.

Mina bekanta vet inte vad de sätter igång när de ber mig om att – fundera ut nåt. I samma andetag som jag tackar ja, förvandlas jag till en destruktiv drömmare som inte kan sluta förrän jag känner mig nöjd.

Skateparkens och Joltcolans tid är tyvärr förbi : )

En annan kommentar kan vara:

– Du som har sån koll på det senaste och jobbar med webben, vilken router rekommenderar du? Vilken är bäst?

Även i detta fallet handlar det om hårt arbete. Nu ligger ju exemplet – routrar – utanför mitt arbetsområde men jag lägger flera timmar varje dag på att bransch- och omvärldsbevaka. Låt vara att jag brinner för mitt yrke och har ett stort intresse av digitala medier men ofta förlänger denna dagliga uppdatering mina
arbetsdagar betydligt.

Tänk om jag levt upp till mina bekantas föreställning om vad man kan som webbkreatör! Då hade jag renoverat skrivare, varit nätverkstekniker, fotograferat, designat produktförpackningar och mycket mer..

Senast jag fick frågan om vad som gör mig till en bra kreatör gav jag följande svar:

– Jag är en bra kreatör därför att: Jag blev farsa när jag var 21 år gammal. Idag har jag tre barn som är 16, 12 och 4 år. Jag har varit ungdomsledare i en fotbollsförening i tio år och nu är jag seniortränare i densamma. Jag spenderar minst 10 timmar i veckan med killar och tjejer mellan 4-40 år.

Jag ägnar mina sommardagar åt att kicka fotboll med ett bunt 12-åringar på stranden. På eftermiddagen sitter jag med ett gäng 16-åringar, lirar gura och sjunger. Kvällen kan jag spendera hos mina äldre kollegor runt 50++ och spela fyrmannavist. Som extra bonus bor jag i ett litet samhälle i södra Sverige.

När jag och min fru reser utan barnen åker vi till våra yngre polare som bor i ett kollektiv i Arsenal. Där slår vi runt i tre dygn och hänger gärna runt Spitalfield Market.

Förutom ovanstående är jag uppkopplad 16-18h per dygn och älskar mitt yrke.

För min egen del är vardagen och min fritid den största inspirationskällan. Visst är det skönt att ibland boosta och ge sig iväg till en storstad men jag hämtar nog in som mest inspiration när jag inte arbetar. Undermedvetet studerar jag situationer, reaktioner och diskussioner som sker i min närhet.

Vad ger dig kraft? Vad främjar din skaparanda?

Wly Communications grundades för drygt tre år sedan och har sin bas i Halmstad.
Några av Wlys uppdragsgivare:
Findus, Lipton, Carlsberg DK, Malaco, TV4, Mr Green m fl.

Vill du komma i kontakt med Kim nås han säkrast på twitter.com/wly eller kim@wly.se

av Simon

Netizen och uteguide boende i Jönköping. Samlar, utvecklar och delar med mig av sociala medier, uteträning och lifehack. Du kan även hitta mitt professionella på Linkedin och mer personliga på twitter och facebook. E-post zetterberg@ximon.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *