Dualboot med vista och Ubuntu

Jag har hittils varit lite feg när det gäller Linux. Ideologisk är jag en opensource-kille, men det har verkat lite svårt det här med Linux, andra ord, sätt och tekniker har förvirrat mig.

Jag är i den åldern så jag kommer ihåg tre-fyra komandon från ms-dos. Första “data”-lektionerna i skolan var just ms-dos, och detta var i högstadiet..

Så jag är lite ovan med terminal, Bash och liknande påfund, dessutom så finns det saker och funktioner som bara windows har.
Men orsaken till att jag nu har en dual-boot är just det att windows har vissa saker som inte ec ubuntu har, exempel en förmåga att suga livet ur processorn, behovet att ta en kvart för att starta, hänger sig regelbundet och göra lite som den tycker själv.

För några dagar sedan så prövade jag andlinux, trevlig idé, men den gjorde datorn ännu märkligare, och slöare. Så i soptunnan med den.

Så idag tog jag mod till mig, delade upp disken, laddade hem ubuntu och provkörde den från CD-skivan. Efter det tog jag beslutet att installera ubuntu jämsides Vista.
Hit intills har jag bara varit nöjd! Utav främst 4 skäl:
1, snabbheten
2, snabbheten
3, snabbheten och
4, opensource.

Jag är inte helt säker på ordningen, men något i den stilen.
Så jag kommer prova det här ett tag, men jag hör av mig hur det går.

Vill du ha nörduppdaterinngar, följ mig på twitter.com/blandbart, vill du ha mer av det personliga, följ mig på twitter.com/ximon_se

Ha det gott!

The post is brought to you by lekhonee v0.7


Ett svar till ”Dualboot med vista och Ubuntu”

  1. Kul!

    Hur är det med kompabiliteten för ny hårdvara?

    Mvh
    Magnus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *