Hellre kvantitet än ingen kvalitet.

Ofta pratar folk om att kvalité är bättre än kvantitet.
Så är det ofta, MEN ibland är det bättre med kvantitet, särskilt med vanor.

Följ mig nu. Tänk träning, du tränar enligt uppgjort program till punkt och pricka. Lysande. Men sen kommer den där förkylningen eller så stukar du foten eller på annat sätt oförmögen att genomföra ett kvalitetspass. Det blir uppehåll en en vecka, sedan en vecka till och ännu en.. Du vet proceduren.

Eller så kan vi prata om kosten, den viktiga frukosten. Du kör en vecka bra och en vecka till, sen, får du lite bråttom och missar en morgon, glömmer köpa mjöl tills nästa som du kanske till och med skiter i.

Här kommer mitt förslag. Om du är förkyld eller stukat foten. Åk till gymmet samma tid som vanligt. Köp en dricka, snacka lite skit med någon polare. Om så bara för en kvart.

Om du försöker få in frukostrutinen. Käka något i varje fall. Om så bara lite fil eller ett glas mjölk.

På det sätt håller du vanan igång och du kommer inte ifrån den. Så när du lyckas bli av med förkylningen eller klarar av att planera din morgon så ökar du bara på kvalitén.

Eller?

av Simon

Netizen och uteguide boende i Jönköping. Samlar, utvecklar och delar med mig av sociala medier, uteträning och lifehack. Du kan även hitta mitt professionella på Linkedin och mer personliga på twitter och facebook. E-post zetterberg@ximon.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *