Länkhyffs

bitter

Vart bör man kommentera på en bloggpost?

Är kommentaren till skribenten eller till sin egen följarskara?

I det här inlägget har jag absolut ingen provokativ baktanke för att få igång lite diskussion… Men ok, lite irriterad är jag faktiskt. En liten reservation ska dock läggas in, jag är inte så grym på backtracks, pings etc, vilket kan göra att jag missat något.

Följande utspelade sig:

På grund av en 3h tillfällig mättnad på metadiskussion om sociala medier skrev bloggposten”sociala medier och bla bla bla” Jag fick två kommentarer direkt på bloggen, av Richard Hyllerstedt och Jonas Lundström.

Jardenberg kommenterade dessutom detta i en dagliga länksamling. Niclas Strandh kommenterade även detta i en av sina omvärldsanalyser. Av Niclas fick jag en backtrack länk(?) av. Av Jardenberg fick jag inget.

Båda länkade till mig i sina inlägg vilket gjorde att min statistik sköt i höjden den dagen och dagarna efter. Det är jag tacksam över!

Är jag egoistisk?

Diskussionen är större än mig och jag är glad att den lyfts upp av personer som har större lyssnarskara än jag. MEN är jag egoistiskt för att jag skulle önska deras kommentarer i mitt eget kommentarsfält? Eller har jag missat att det helt enkelt är vanlig kotym att göra så här?

Är kommentarer för skribenten och hans läsare eller kommentören och dennes läsare?


Ett svar till ”Länkhyffs”

  1. Du borde absolut ha fått en trackback även från mig, skumt att det inte blev så. För egen del är det en fråga från fall till fall. Ibland kommenterar jag på plats och ibland på egen blogg – men då räknar jag med att den ska hitta in i ditt kommentarsflöde via trackback/pingback.

    Kommentaren är till för diskussionen, var den än förs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *