Nya glasögon, bra syn

avatar

via Instagram http://instagr.am/p/VuI4AyiVW8/

Jag har fått mina nya glasögon.

När hon tog fram dem så trodde jag först att de hade beställt fel, jag förväntade mig några andra. När jag dessutom provade dem så var det en galen skillnad mot mina gamla.

(Håll ut, poängen av posten kommer längre fram)

De nya glasögonen är större, vilket gör att jag får ett helt annat synfält. Jag ser så nycket mer. Jag ser dessutom så sjukt mycket skarpare. Varenda hårstrå på killen framför mig i bussen. Den halvtaffliga sminkningen och de underliggande finnarna på tjejen i andra ändan. Sinnesintrycken bara rasade över mig.

Jag hade vant mig vid gamla, och märkte inte ens längre hur lite jag såg i dem. Visst var de lite smutsiga och något repade, men inte inte att de var så smutsiga och så repiga.

Som den gamla dängan ”I was blind but now I see”

Först höll jag på att bli yr, Jag hade vant mig att se dåligt, att se så lite. Jag såg inte ens att jag inte såg. Nu när jag ser så vill jag nästan byta tillbaka. Orkar jag verkligen se, att ta in så mycket.

Vad kan jag och du dra för lärdomar?

Vi vänjer dig vid så mycket , och läskigare; till slut märker vi inte ens att vi vant sig.
Trots att du ser bättre nu, tror du att du ser bra?
Vad mer i livet har du vant dig vid?

Bloggpost #016 av #blogg100

av Simon

Netizen och uteguide boende i Jönköping. Samlar, utvecklar och delar med mig av sociala medier, uteträning och lifehack. Du kan även hitta mitt professionella på Linkedin och mer personliga på twitter och facebook. E-post zetterberg@ximon.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *