Simons superdiet och livsstilsråd.

Sitter och lyssnar på någon livststilsprofessor om dieter och hälsa som sitter och pratar med nån seg radiopratare från 40-talet.

Summan: Ät mindre och och rör på dig. Du måste ha motivation och du är ett offer för Sveriges välfärd.

Skitsnack

Innan jag sätter igång vill jag grunda lite. Följande råd är för dig som tycker att det vore nice att kunna röra på dig obehindrat och är annars en hyfsat sund person; kropp som skalle.

Du måste inte ha den där magiska allenarådande motivationen. Det räcker med att göra. Vill det och sluta diskutera med dig själv. Alltså, börja med det du önskar, och be dig hålla käften sen, då kan man inte ta några nya beslut. Att diskutera med sig när sockerlusten slår in är, poänglöst.

Dieten då? Ät. Inte. Skit.
1, Ät saker med så kort innehållsförteckning som möjligt. Broccoli och svenskt kött; bra. Ostbågar och lösgodis; dåligt.
2, Om du lägger produkten i vatten och den geggar ihop direkt? Inte optimalt. (Typ vitt bröd)
3, Käka bra eller inget till frukost. Annars har du blodsockerbergochdalbana resten av dagen. Äta bra är naturligtvis bäst.
4, Skit i att räkna kalorier.
5, Mota Olle i grind. Stoppa i dig ett extra kokat ägg eller två till frukost eller till mellanmål. Strunt i att ta bort äggulan, den gör varken till eller från.

Motion då?
Hitta nått roligt att göra. Spring med hunden. Spela tennis eller bordtennis etc.
Vill du tappa några kilon och få bättre kondition? Intervallträning är svaret. Detta är för dig som inte pallar rusa mellan lyktstolpar; hitta en lång backe, gärna i en park eller en skog. Traska/jogga/spring fort som fan någon minut. Gå lite mindre. Håll på med det några omgångar. Check.
Notis: Långa lugna promenader bränner visserligen procentuellt mer fett. Men slutsumman blir ändå lägre. Kör du intervall så fortsätter kroppen dessutom att bränna resten av dagen.

Det är ganska enkla råd som ändå kanske meckat till det för dig? Du behöver inte följa alla, ta något som du känner för och testa.

Det absolut viktigaste råden:
Det är ok att svulla någon dag i veckan. Kan nästan rekommenderas faktiskt.
Chilla för fan. Det kan vara jobbigt, svettigt och med blodsmak ibland (intervallträningen). Men det ska inte vara stressigt.
Välj inte bort saker, välj till saker så de dåliga inte får plats längre.

av Simon

Netizen och uteguide boende i Jönköping. Samlar, utvecklar och delar med mig av sociala medier, uteträning och lifehack. Du kan även hitta mitt professionella på Linkedin och mer personliga på twitter och facebook. E-post zetterberg@ximon.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *