Tre jobbtips om du fastnat.

I majoriteten av alla fall så är det varken syskonen eller närmsta polarna som hjälper dig med jobb.

I bloggposten:Rich folks tend to have diverse social networks. Hänvisas det till forskning som säger att det är dina halvbekanta som hjälper dig bästa att får jobb.

Varför då detta? Dina närmsta polare och kanske syskon har samma bekanta som du och vet ungefär samma saker som du, vilket undergräver möjligheten att få höra om nya jobböppningar, projekt etc via dem.

Här kommer 3 raka tips om hur du kan komma vidare:

  1. Är du på fest och dina polare sitter i soffan, glid ut i köket och häng med några du inte känner. Vet du inte vad du ska prata om? Säg att dom liknar en skådespelare eller börja blanda drinkar åt alla som kommer dit.
  2. Häng på ställen (inte hela tiden) som du tycker är intressanta. I mitt fall har jag varit på SHIP i Helsingborg. Där finnas massa trevliga och spännande människor med alla möjliga bakgrunder. Gå dit då och då i veckan, köp en kaffe, snacka lite med servitrisen. Efter ett tag börjar man nicka på lite människor man känner igen, efter ett tag sitter man ner och tar en gemensam kaffe och så rullar det på.
  3. Säg mer ja än nej. Tacka ja till afterwork, tennismatch eller middag med folk du inte känner så väl. Vem vet, det kanske rent av blir roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *