Webbdesigners borde inte få hålla på med webbdesign..

fail

Jag känner mig uppriktigt förolämpad när webbdesigners slösar oskäligt mycket skärmutrymme på annat än content. Visst, jag har en ganska stor header, och en wibaya längst ner. Men headern kan man scrolla bort, och wibayan kan du klicka bort.

Jag känner mig kluven, vem ska göra en webbsida om inte en webbdesigner? Man kan inte låta beställaren bestämma för mycket, då blir det hoppande gif-hundar och oändlig info om företagets historia. Låter man kodaren göra det så bli det jäkligt fin kod, men.. ful design. Och låter man WEBBDESIGNERN (särskilt en photoshop-kåt flashnörd) bestämma så blir det oftast massa flärd, men ingen content. Jag tror faktiskt om jag får vara stöddig att jag passar in i den smeten. Hjälper beställaren att förstå vad som är viktigast, kan prata med kodaren med hans termer och hålla webbdesignern i örat.


3 svar till ”Webbdesigners borde inte få hålla på med webbdesign..”

  1. Jag är ledsen Simon, men här talar du utan att ha tillräcklig koll. Det finns dåliga 'designers' överallt, men det är förvånansvärt sällan en persons fel att en sajt blir dålig. I slutändan måste oerhört många saker vävas ihop på en sajt: utseende (layout, känsla), information (hierarki, sållning), syfte med målgrupp, användbarhet… Och så vidare. När något går dåligt är det sällan bara på grund av utseende – det kan vara utseendet i förhållande till användbarhet, utseendet i förhållande till tillgängligheten eller inte utseendet alls. Det är en aningen ytlig ståndpunkt du framför :)

  2. 2010/5/23 Disqus <>

  3. Hej Linus! Jag förstår inte riktigt vad du inte håller med om, för jag håller med om det du skrivit. Visst är posten lite ytlig, men jag träffar ändå en nerv i webb-sammanhang. Som jag menade och du tydligt uttryckt så krävs det en team effort för att en site ska bli riktigt bra. Låter man en person bestämma för mycket så blir det inte ultimat. I detta fallet med en viss hemsida i bakhuvudet, så föll min irritation på dess webbdesigner.
    Jag kan i efterhand se att en enda webbdesigner fick fick utgöra en stereotyp för alla webbdesigners, vilket naturligtvis är orimligt. Jag gillar webdesigners, uppenbarligen inte alla. Men jag blir fortfarande förolämpad när någon snor mitt skärmutrymme. ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *