A6’s parkering och fjällen

Det här låter lite klyschigt kanske, men;
vad vill du göra ditt liv?

Det finns en scen ur Fight club där Tyler Durden släpar ut ett kassabiträde i gränden bakom affären. Där trycker Tyler en revolver mot biträdets huvud och frågar vad han vill göra; igentligen. Han berättar att han började plugga till veterinär men hoppade av.

Tyler tar sedan biträdets legitimation och hotar att hitta och döda honom om han inte börjat plugga inom en viss tid.

Lite drastiskt kanske.

Men låt oss räkna lite kantigt. Om du är 20 år så har du ca 75 år kvar att leva över huvud taget. Du har 30 år av god fysisk hälsa. Om du vill ha barn som 30-åring så har du kanske 5 år av singelfrihet, 8 år innan ni eventuellt får barn. Att ha barn behöver automatiskt inte hindra en från att söka sina drömmar, men du får en helt annan ekonomisk tidsmässig situation. Så, fem år kvar att göra singel20+grejer. Dessutom behöver en del saker lite planering.

Detta förutsätter att ditt liv flyter på som planerat och du inte råkar ut för något drastiskt. Enligt egen erfarenhet så flyter livet sällan på som planerat och aldrig utan drastiska inslag.

Så fundera på vad du vill göra; och gör det.

Gör det bara för fan!

av Simon

Netizen och uteguide boende i Jönköping. Samlar, utvecklar och delar med mig av sociala medier, uteträning och lifehack. Du kan även hitta mitt professionella på Linkedin och mer personliga på twitter och facebook. E-post zetterberg@ximon.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *