Gowalla vs Foursquare, Helsingborg vs Jönköping

Jag råkade härrom dagen uttrycka mitt missnöje över att Jönköping var efter i sociala medier (till skillnad från Helsingborg..).

Naturligtvis fick jag mentions på twitter från @chr, @studiobjorn, @johnivarsson och @lokkomotion. Uppenbarligen kör Jönköping med Gowalla. Som den Foursquarenörd jag är så tyckte jag att även det var lite pinsamt för Jönköping, att de höll på med Gowalla.

Nu är det ju som @chr sa, att flocken bestämmer. För Gowalla hade minsann fler platser i Jönköping än Foursquare. Låt gå att flocken i metropolen Jönköping tycker så, detta kan dock inte helt bekräftas, eftersom som @johnivarsson sa: “foursquares sökmotor är kass”

@Studiobjorn säger att foursquare är 5ggr större än Gowalla, jag vet inte om detta stämmer i Sverige, Jardenberg säg skriver om det i sin post.  Men internationellt verkar Foursquare nämnas oftare. “Foursquare har vunnit matchen

Här kommer lite statistik över hur läget är mellan Helsingborg och Jönköping. Kom dock ihåg att foursquares sökmotor är kass.

Jönköping vs Helsingborg

Helsingborg gowalla, 50 platser
Helsingborg Foursquare 38, Checkins med namnet "Helsingborg"
Invånare 91 457st

Jönköping gowalla, 50 platser
Jönköping Foursquare, 18 checkins med namnet "Jönköping"
invånare 87 643st

Om Jönköping fortfarande kör med Gowalla, och Foursquare leder i Helsingborg, vågar jag då säga att Helsingborg ligger lite före?


Ett svar till ”Gowalla vs Foursquare, Helsingborg vs Jönköping”

  1. 50 platser är nog en defaultträfflista i Gowalla, finns betydligt fler platser i bägge städerna.

    Googla vidare lite på Gowalla/Foursquare och du kommer upptäcka skillnader i utbredning, funktion, syfte mm. Och jämför gärna utvecklingen Twitter/Jaiku osv.

    Ser inte riktigt var pinsamheten att använda den ena eller andra tjänsten ligger dock… Tycke och smak!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *