Informatör, vad gör en sådan nu för tiden?

femar

Jag hittade precis en anställningsannons på offentliga jobb. De söker en informatör. Informatör? vad gör en sådan nu för tiden?

En stor del av arbetsbeskrivningen går ut på att sköta webben och sociala medier. Vad ska man då med 5 års erfarenhet till. Vad i hela världen kräver 5 års erfarenhet för att klara av? Visst, läkare och astronauter kanske, men en informatör?

Till och med Sveriges informationsförening är i identitetskris när det gäller begreppet informatör. Jag är allmänt förundrad, både att man använder titeln informatör och man ska ha 5 år erfarenhet av webben. Ligger jag för långt i framkant så jag inte ser min faktiska omgivning, eller är min förundran berättigad?

 

Tips från mitt perspektiv

  • Referenser referenser referenser, minst tre stycken.
  • Portfolio, har personen en sådan, ligger den på nätet?
  • Googla personen, ska personen sköta webben bör personen redan ha en aktiv närvaro på nätet.

Ett svar till ”Informatör, vad gör en sådan nu för tiden?”

  1. Kloka ord där! Ibland känns det som att en jobbannons (för att inte tala om en offentlig upphandlingsförfrågan) innehåller en massa slentrian-krav. Hmm … vad vill vi ha … någon som är bra på det här … vi skriver att man måste ha fem års erfarenhet. Det är dags att förstå att det är kvalitet och inte kvantitet som räknas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *