#Nuräckerdet

Jag har inte så påläst om mordet i Helsingborg. Men av det jag läst så har jag blivit förvirrad.

Allt detta hat. Hur tänker man?
Jag förstår att känslorna rinner över, från båda håll. Men människan är ändå en hyfsat förnuftig varelse. En varelse som kan se och reflektera över sina tankar och handlingar.

Men ändå händer detta. Hur kommer det sig att människor dödar en annan? Förstör sin omgivning, sitt eget och andras liv.

Baserat på mina erfarenheter som instruktör och processledare så har jag en del av bilden.

Det som händer är inte att personer skadar personer. Det är gruppen; flocken. När människor samlas i grupp händer något. Något som kan bli lika vackert som förjävligt. Gruppen formar sina egna regler, får ett gemensamt driv. Gruppen blir en större del av individen än individen själv.

När gruppen får ett hot, tightas gruppen ihop och får ett mothat. Ett enkelt och grundläggande mänskligt beteende. Ett beteende som i grundar sig i rädsla.

Det jag skrivit nu är bara en liten liten bild av mina tankar kring det som hänt. Jag ska utveckla det vid ett annat tillfälle.

av Simon

Netizen och uteguide boende i Jönköping. Samlar, utvecklar och delar med mig av sociala medier, uteträning och lifehack. Du kan även hitta mitt professionella på Linkedin och mer personliga på twitter och facebook. E-post zetterberg@ximon.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *