Open source-verktyg för företag och entreprenörer!

gratis

Åk till Thailand på semester istället för att betala för något du kan få gratis.

Varför ska en företagare lägga 10.000kr på ett program som de bara använder 5% av. Eller köpa bilder för tusenlappar när man kan hitta över 40.000st gratis här? Eller är du sugen på att lägga hårt förvärvade pengar på ett dyrt intranät när du kan komma undan med Google apps?

Jonas Lundström, med resonabla tankar och huvudet på skaft.

Jag har precis varit hos Jonas Lundström och pratat om möjligheten för mindre företag att använda gratistjänster för att dokumentera, effektivisera och samarbeta med kollegor och kunder.

Summa

Jag tänker alltså bli “gratiskonsult”. Målet är att hitta behoven hos småföretagarna, matcha det med gratistjänsterna, Sälja in konceptet till alla i företaget, utbilda och följa upp.

Gratis sa du?

Det bör väl tilläggas att mina tjänster inte är gratis, men väl prisvärda.

Vad tänker du?


2 svar till ”Open source-verktyg för företag och entreprenörer!”

  1. Ett intressant företag och alldeles säkert något som behövs. En fördel med öppen källkodsmjukvara är ju att programmen tenderar att bestå även om utvecklarna bakom kan skifta, kan det vara en fördel även i konsultandet? Att det kommer alltid finns människor som är villiga att lära ut och supporta dessa applikationer?

    Sedan kan det vara bra att skilja på gratis applikationer och open source eftersom de har olika fördelar, men det kanske går på ett ut för dina tänkta klienter?

  2. Hej Åke
    Tack för din kommentar. Mitt fokus kommer att vara gratistjänster, som Gdocs, evernote, flickr etc. Men ditt resonemang fick mig att tänka mer om rena open source.tjänster. Ska fundera över det. Tack

    -Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *