Sociala medier och bla bla bla…

roi

Sociala medienördar pratar med varandra via sociala medier om.. sociala medier.

Jag har börjat läsa en ansenlig mängd poster, inlägg och kommentarer om sociala medier.. men igår tog det stopp, jag ville bara kräkas på det. Resonemang hit och dit om sm´s vara eller inte vara. Om ROI som Return Of Investment eller Risk Of Ignorance. Om affärsmodeller och slutkund. Att allt som händer i Vegas stannar i Vegas, och flickr och youtube och facebook och twitter och att facebook är tredje största “landet”

I min frustration som spillde över till twitter så svarade självaste @mymlan. Hon var också trött på att metaprat om sociala medier.

Jag har fundarat på min plats på sociala medier, det finns grymma programmerare  som Jonas Lejon som trollar med API och yadda, och det finns Internetwizkidz som Jardenberg som har koll på webbarna som företeelse. Till deras nivå kommer jag aldrig, och kanske inte ens vill, men jag vill ju bli bäst på något.

Jag har således funderat mer och mer över Jonas Lundström förslag att jag skulle bli gratiskonsult. Alltså hjälpa företagare att få en bättre kontakt med sina existerande och framtida kunder via de betalfria tjänster som finns på nätet. Jag kommer alltså inte bli gratis, bara ibland.

Summa summarum, jag kommer lämna rundgångsdiskussionen om sociala medier som företeelse och värde, och söka hur företagare och kunder kan få en bättre relation.


5 svar till ”Sociala medier och bla bla bla…”

 1. Hej Simon

  Det var roligt att höra. Fast jag heter Lundström. :)

 2. […] Sociala medier och bla bla bla… […]

 3. Fast metaprat uppstår i väl kanske i alla nördsammanhang? Sätt ett gäng surdegsentusiaster i ett bageri och jag gissar att det blir snack om hur man bakar, förmodligen mer prat än bullar i ugnen om man gissar vidare.

 4. Onekligen så är min skriftliga förmåga lite oslipad. Posten var skriven av en tillfällig känsla som då och då kommer på mig. Jag är för metaprat, men ibland blir det för mycket; för mig.
  Det som händer är ”information overload” på grund av ”filter failure”.

  Tack för alla kommentarer!

 5. […] grund av en 3h tillfällig mättnad på metadiskussion om sociala medier skrev bloggposten”sociala medier och bla bla bla” Jag fick två kommentarer direkt på bloggen, av Richard Hyllerstedt och Jonas […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *