#xnytt 19/1 Utvisningar, H+ webben och @britstakston

  • UN slams Sweden over Iraqi deportations– Det är inte utan att jag skäms över Sverige ibland. Landsgränser är trams och ett jävla påhitt.
  • Sitt inte hemma och tyck saker om världen. Gör lite nytta. Påverka H+ webben den 26/1– Många på nätet håller mest på och tycka saker, bra i sig men inte tillräckligt. Var med och praktiskt utforma framtidens webb, detta fallet stadsbyggnadsprojektet H+ i Helsingborg. Vi snackar 120 fotbollsplaner stort område, från söder till ramlösa.
  • Digitala och analoga värderingar måste mötas. Bra skrivet av @britstakston– ”Nätet av sig självt gör oss inte dummare, ensammare eller mer kontrollerade. Lika väl som det inte med automatik gör oss smartare, mer sociala eller friare. I grunden är det bara kommunikationsverktyg. Precis lika briljanta som språket, stenen, pennan, tryckpressen, telegrafen, telefonen, tv:n, skrivmaskinen, stenografen, TV:n, datorn och mobiltelefonen alla varit på sitt speciella sätt. Och de bygger på vårt gemensamma användande. Vi är fortfarande människor i grunden. Vi bestämmer utvecklingen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *