Träning och kost 2014

Julens mat och slapphet har tagit sin rätt.. Så nu är det dags att skärpa till sig.

Detta är upplägget:

Styrketräning ca 3 pass i veckan.
Huvudövningar är Kettlebell swing, turkish get up (kettlebell), chop & lift, two-arm single-leg deadlift och cross-body one-arm single-leg deadlift. Du kan läsa mer om dem i Tim Ferris bok 4h body.

Löpträning 2-3 ggr i veckan. Denna gången ska jag öka tid och sträcka låångsamt.

Kosten då? Jag satsar på 2700 kcal. Nu är jag ingen stor fan av kaloriräknande, men det ger ett hum. Fokus på fett och protein till frukost och kvällsmat. Lite mer kolhydrater under dagen, särskilt i samband med träning.
Det blir en hel del ägg, keso och långsammare kolhydrater som quinoa och grov bulgur. En del plocksallad och frukt också.

För att hålla koll på allt använder jag Runkeeper för konditionsträning, Fitocracy för styrketräningen och FatSecret för kosten. Det fina är att Runkeeper plockar in datan från de två senast nämnda. (Egentligen gillar jag Funbeat bäst men den går inte att synka med övriga tjänster)
All data samlar jag dessutom på TicTrac för att få en överblick.

av Simon

Netizen och uteguide boende i Jönköping. Samlar, utvecklar och delar med mig av sociala medier, uteträning och lifehack. Du kan även hitta mitt professionella på Linkedin och mer personliga på twitter och facebook. E-post zetterberg@ximon.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *