Utbildning för syns skull?

Förutom att föreläsa om sociala medier och hålla grupprocesser på en ganska hög nivå, så är jag dessutom helt utan högskoleutbildning. Lite pinsamt att säga detta, men jag är bara utbildad undersköterska. Där; då var det sagt, jag är undersköterska. Väldigt bra att ha ibland, men det medför ett problem.

Nu har jag visserligen sjukt mycket erfarenhet av att processa grupper och jag har vigt mina två senaste år åt att förstå våra nya medier.

Men problemet kvarstår, jag har ingen högskoleutbildning, eller rättare sagt, jag har ingen högskolaexamen. Jag kan inte titulera mig som beteendevetare eller kommunikatör. Så när jag ibland söker en tjänst så faller jag på att jag inte har en examen, fastän jag uppfyller det specifika de vill ha i tjänsten.

Just inom grupprocess har jag handlett över 600 grupper, det är över 7000 personer. Jag har goda referenser och mycket goda omdömen, från kunder och arbetsgivare inom detta.

Med detta i bakgrund så erbjöd jag en gång min dåvarande chef mina tjänster och kunskaper, trots att det låg långt från min befattningsbeskrivning. Varpå jag fick ett; –Skulle du kunna hjälpa mig? i en spännande kombination av dels ömkande och delvis nochalant.

Jag vet en ganska känd föreläsare i Sverige som plockar in en beundransvärd summa för en heldag, han är ingenjör. Nu har han visserligen inte arbetat en dag som ingenjör utan håller föreläsningar om verksamhetsutveckling. Men när han säger att han är ingenjör så blir det en kvalitetsstämpel och gubbarna som bestämmer nickar och känner sig lugna, han är ju ingenjör.

Ska jag verkligen behöva gå en högskole utbildning på 3-4år, varav 70% är ointressant, dessutom kommer de två första åren vara förbi bäst före datum innan jag går ut. En examen med parasta ennen längst ner?

Nä, jag vet verkligen inte, jag brukar uppmana till kommentarer för skoj skull, men nu skulle jag verkligen behöva råd. Tack på förhand.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *