#xnytt 17/1 Helsingborg, webbprojekt, ett fritt Sverige och grötekonomi.

Vi börjar dagens massiva länksamling med en hel del om Helsingborg. därefter blir det lite lifehack, webb, politik och håll Sverige fritt.

 1. Lärdomen från WikiLeaks: Be honest and do good shit! Med @jocke ons 19/1, kl 12:10-12:30.– Det här kommer bli riktigt bra, jag ska dit, kommer du?
 2. VR-film som visar hur H+ Södertunneln i Helsingborg ska byggas. Område: Knutpunkten– Inte världens bästa, men ok.
 3. Lev miljövänligare – 5 snabba tips från @helsingborgstad– Detta kör vi på.
 4. Nya riktlinjer för myndighetstwitter – IDG.se– Nu ligger det på "att läsa" listan (instapaper)
 5. Allt fler miljöbilar i Helsingborg– Helsingborg placerar sig inte på topp, men vi klättrar. En sak till som inte är på topp är att kommunen har beslutat att INTE bli en faitrade stad. Fail på den.
 6. Att tänka på innan lansering av webbprojekt.– Bra lista med fina länkar.
 7. Miljonvinst till Helsingborg– Grattis, verkligen.
 8. Understanding PR In A New Media Landscape: Awaiting The Next-Gen Video Killer-App!
 9. Avgörande väntar för hamnleden– För oss boende är detta mer intressant än man kan tro.
 10. Wayne´s Coffee > Waynes caféer > Svenska caféer /ping #jönköping– Jag är en fan av waynes, särskilt deras stooora latte. Som Montezami säger; mums. Denna länk är dock främst för att Jönköpings bästa fik är på startsidan. Winwin!
 11. Bästa länken idag: Håll Sverige fritt-bloggen. Tack @nolingo för tipset.- Bara för att valrörelsen är över och första reaktionen över valresultatet är förbi kan vi inte bara låta det vara. Vi måste fortsätta jobba. Inte i attack eller hat, utan i saklig och schysst anda belysa sverigedemokraternas åsikter och ideal. (som är galna)
 12. Vikten av bra feedback– Feedback är en gåva, en fantastisk sådan. Jag har koncentrerat info om feedback i ett dokument på slideshare. Bra skit detta.
 13. Operatörer förbjuder Viber och Skype – Mobil.se– Ska vi börja räkna tre, Telenor, telia. och Comviq som gammelmedia? Jag har nu testat Tango, kvalitén är sådär, men.. det är gratis.
 14. SCHYMAN AVGÅR Lämnar posten som talesperson för FI– Vem tar över efter henne, någpn som vet?
 15. Stadsutvecklingsprojektet H+ ska få en ny webbplats. Vill du vara med o skapa den?– Det är klart att du vill vara med och forma H+webben till så du vill ha den. Sign sucker.
 16. Beef Up Your Password by Memorizing a Few Key Codes [Video]– Jag behöver verkligen gå över mina lösenord.. snart.
 17. Why Is Quora Exploding? – MarketShare – Advertising marketing & media – Forbes– Jag laddade ner en app för quora till min android igår. Jag har inte provat det ordentligt än, men spontant tror jag liksom många före mig, att det sociala är nyckeln till att det exploderar i tillväxt. Kanske återkommer om jag gräver ner mig i det.
 18. Kristen mediestrategi kyrkornas ansvar– Här blir jag lite förvirrad. 3 milioner i direktutskick? Mitt förslag Hitta hundra församlingar, ge dom varsin iphone, mygga och banmbuser/youtubekonto och lär dom hur. Feeda ihop allt bra och pumpa ut. Jag lovar, det blir mer lokalt, nära, berörande än alla utskick i världen.
 19. Why You Should Never Search For Free WordPress Themes in Google or Anywhere Else – WordPress, Multisite and BuddyPress plugins, themes, news and help – WPMU.org– FTW!
 20. 10 anledningar att använda WordPress i stora webbprojekt– Go for it!
 21. Lotta Lundgren skriver mysigt om inspiration– Inspiration är en förutsättning för att verkligen skapa det där fantastiska. Men kom ihåg, inspirationen är som en bris som kommer och går. Därimellan är det hårt arbete som gäller.
 22. Grötekonomi
  – Hem.. fet igenkänningsfaktor här.
 23. Bli mer produktiv i din planering och prioritering.
  – Lär dig projektledarknep för att bli effektivare och få mer och bättre saker gjorda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *