Kreativt CV Simon Zetterberg

Hur skriver man ett CV? Jag har skrivit en hel del CV och även läst andras. Det mest genomgående är att de är sjukt tråkiga. Årtal hit och datum dit. Lösningen är inte att skicka in Date-doftande CV med My little pony brevpapper, men vem orkar läsa ett helt CV i första fasen när det drösar in 100 st per utsatt tjänst?

Målet med ett CV är att snabbt ge arbetsgivaren en god överblick över vad man är för en person. Varken mer eller mindre. Du vill få dem att vilja träffa dig mer än du vill träffa dom, typ.

Jag vill arbeta åt SIGMA och har dessutom bestämt tid för att träffas. Därför vill jag ge dem en snabb bild av mig. Innan jag mailar in mitt cv tänkte jag att du kunde ge lite feedback, innehåll och om jag har stavat fel.

Ladda gärna ner mitt CV och säg vad du tycker.

UPPDATERING

Jag har även fixat till mitt ”officiella” CV. Kolla in det på linkedin eller ladda ner det..


7 svar till ”Kreativt CV Simon Zetterberg”

 1. Inspirerande! Så lätt och informellt ska jag kanske också testa att skriva när jag söker internships senare i vår.
  Vidablick bör vara med stort V, det var det enda jag såg.
  Kanske ändra under referens till ”Kontakta mig gärna om du vill komma i kontakt med någon som kan berätta mer om mig.” eller nåt.

 2. Simon! Att crowdsourcha sitt eget CV är ju sjukt kul. Kollar de inte LinkedIn?
  Ditt CV är snyggt, men det fokuserar på dig och dina behov. Inte vad du uppnått och varför de vill ha just dig. De flesta arbetsgivare har inte förstått att arbetsmarknaden är den arbetssökandes marknad, ÄN ;)

 3. Profilbild för Robin Kullberg
  Robin Kullberg

  Årtal och hårdfakta är kanske inte det som väcker intresset. Jag må vara lite gammalmodig men jag ser en ansökan som två delar. Dels det personliga brevet som skriver till den som man vill väcka intresse hos. Jag brukar aldrig återanvända mina personliga brev. De är till för just den tjänsten jag söker. Bifogar därefter det lite tristare cv:t med hårdfaktan om mig själv dvs vad jag kan o mina erfarenheter.
  Jag har rekryterat över 200 personer på 11 år. Vill nog gärna att ett cv ser ganska standardiserat ut för att snabbt kunna få en bild av om den sökande har rätt kvalifikationer.

  Lycka till med jobbsökandet!

 4. hmm.. sant, jag ska fila lite till. Saken är dock att det inte finns en färdig tjänst utan ett mer generellt behov av min kompetens.

 5. Jag har korrigerat min CV på Linkedin nu..

 6. Tack, i första fasen tror jag att det är denna informationen som de vill ha. I fas två så vill de nog ha lite mer fakta, därför bifogar jag ibland ett mer formellt CV (som även finns på linkedin) , eller när de vill ha det.

 7. […] Kreativt CV Simon Zetterberg | Entreprenörsskap, lifehacks och Helsingborg- Simon! Att crowdsourcha sitt eget CV är ju sjukt kul. Kollar de inte LinkedIn?Ditt CV är snyggt, men det fokuserar på dig och dina behov. Inte vad du uppnått och varför de vill ha just dig. De flesta arbetsgivare har inte förstått att arbetsmarknaden är den arbetssökandes marknad, ÄN ;) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *