Lindvall, Katrineholm och sopåkare

Kkuriren skriver om Katrineholms gruppledare för miljöpartiet, Gudrun Lindvall. En kvinna som blev kvar någonstans på 90-talet som dessutom, och antagligen till Kkuriren glädje, ger kommunchefen i Katrineholm en känga.
Jag citerar Kkuriren:

Alla känner till kommunchefens förtjusning i Twitter. Är man ute på Twitter som en representant för kommunen så är det inte värdigt om man lägger ut sex porträtt av sig själv samtidigt, vilket har skett i dag, eller skriver att man äter godis eller älskar sin fru. Det som har varit i media har gjort att kommunen har tappat lite av sin värdighet, och det är dags att ni i majoriteten lyfter frågan så att vi återerövrar värdigheten, sade hon.

 

Kära Lindvall här kommer lite tips från coachen:

  1. Du tappar mitt förtroende för dig och miljöpartiet  när du visar på en sådan oförståelse för sociala medier. Majoriteten av svenskar besöker inte sin kommuns hemsida utan får mer och regelbunden information från fanpages. (Ex H+ projektet i Helsingborg)
  2. Jag ser inte Mattias som en kommunchef som dessutom är människa, utan som en människa som dessutom är kommunchef. Därför gör det mig inget om han lägger upp bilder på sig eller säger att han älskar sin fru, det sistnämnda gör mig bara varm.
  3. Den värdighet du pratar om känns som något från en gammal tidsålder då man var tvungen att ta hatten i hand, bocka och säga -God dag herr doktor. Att dela med sig av sin kunskap och sina tankar är för mig värdigt, generöst och prestigelöst. Precis så en chef ska vara.
  4. De enda som tappar värdigheten från skriverier i media är en pinsam lokalblaska och politiker som passar på med dolken och försöker få gratispoäng.

En sista sak, du skriver att lärare och sopåkare inte har tid med sociala medier på arbetstid. Detta visar på en pinsam okunskap. Det var länge sedan man satte sig vid en stationär dator för att ”hålla på med Internet”. Man kan göra det, men för egen del använder jag mobilen till 85% för att ”hålla på med sociala medier” . Med tanke på detta har nog både lärare och sopåkare en minut över då och då att underhålla och berika sina relationer.

Postat från Android WordPress, med risk för felstavningar etc..


2 svar till ”Lindvall, Katrineholm och sopåkare”

  1. […] Lindvall, Katrineholm och sopåkare | Entreprenörsskap, lifehacks och Helsingborg- Simon ger sin syn på fullmäktigedebatten i veckan. Den här typen av kritik gör det allt tydligare att vi inte bara har att göra med en digital klyfta utan också en digital värderingsklyfta. Det handlar inte om teknik utan förhållningssätt och det gör ont att förändras.http://kommunchef.com/2010/06/forhallningssattet-maste-na-traditionella-kommunikationsvagar/ […]

  2. […] för lärande enligt mitt menande. Det mesta konverserandet kan nog ersättas av det vissa uppfattar som trams på sociala medier som facebook.  För att konversera behöver vi inte tycka olika. Bekräftelsen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *