Så här ser min webbnärvaro ut. Det kan vara mastigt för någon som inte abetar med det, men den finns en del saker som de flesta borde göra.

Jag vet inte hur andra jobbar, men skulle gärna veta det. Tyvär hittar jag inte det någonstans så jag bjuder på hur jag gör. Hur arbetar du?

 

Twitter, Här är mina “intressekompisar” varav en del har blivit mer än så. Här får jag de senaste i nyheterna och åsikter bla från @jocke, @mymlan, @bjornfalkevik och @kommunchef, det kan vara allt från nya webbtjänster, sociala medier och how-to till politik. Twitter är även mina “arbetskamrater” som @wly, @vimleanna, och @mortfiles. Twiiter används löpande under dagen oftast via min mobil med appen tweetdeck

ximon.se Min bas och min blogg. Här samlas alla mina flöden på en plats. Jag bloggar om sociala medier, politik, helsingborg och utveckling i stort. Här är jag oftast personlig, men aldrig privat. Jag siktar på att göra minst ett inlägg eller länksamling om dagen.

google kalendar Min älskade kalender, för mig finns ingen kalender som kan ge mig något bättre. Jag kollar kalendern varje morgon, resten har jag ställt in alarm.

google mail Likadant här, älskade mail. Jag är kass på att komma ihåg telefonsamtal, så jag ber alltid personen maila det vi pratade om. Men skriv kort, jag skjuter jämt upp att läsa långa mail, till obestämd tid. Mail kollar jag sällan regelbundet, däremot direkt när det plingar till i mobilen.

google reader Minst varje morgon, lunch och kväll. Kommentarer med anteckning gör oftast härifrån, dessa postas automatiskt till twitter och samlas på bloggen till utkast av postalicious

google alerts Fantastiskt funktion även om den inte är så vass. Här har jag sökningar på intresseområden, mig själv och helsingborg.

buzz Detta använder jag inte så aktivt, mest beroende på att så många inte är här. Annars tycker jag att buzz är näst intill ultimat. En blandning mellan twitter och bloggen.

flickr Jag har provat en hel del och är ganska ny på att använda flicker aktivt. Efter övervägande så köpte jag ett pro-konto, något jag aldrig har ångrat. På flicker samlar jag alla mina bilder. Alla offentliga bilder har jag CC på, de privata är just privata. Jag använder regelbundet flickrtwitter-mailen. Då kommer automatiskt de foton jag mailar upp på twitter.

youtube Mina filmer, jag försöker fortfarande lära mig att spela in filmer med ett givande innehåll, det har inte gått så bra hittils.

bambuser Livesändningar. Jag har meckat som attans den senaste tiden för att få bra ljud och bild. Det har gått katastrofalt dåligt. Men jag kämpar på.

facebook Min privat/personliga sfär. Min facebook är för vänner och familj. Minsta gräns för att bli min “vän” är att jag spontant skulle kunna gå ut och ta en fika med personen. Resten av alla mina tjänster är offentliga, därför håller jag facebook ganska tight.

Evernote Älskade evernote, här samlar jag löpande all referensmaterial, anteckningar, tankar och att-göra listor. Jag har verkligen provat runt, men inget matchar evernote, särskilt eftersom Androidappen är fantastiskt bra.

instapaper Bloggar och nyheter som jag inte läser bums och bara för mitt höga nöjes skulle, dom samlar jag här. Det är rent och snyggt och ger den bästa läsupplevelse som jag hittat på nätet. Detta gäller särskilt när jag snor frugans padda och kryper upp i soffan.

Det finns naturligtvis fler tjänster, men det är dessa jag använder regelbundet. Hur jobbar du?