Goggle+, twitter, facebook och jag

Några korta tankar om Goggle+, twitter och facebook.

Jag har nu testat google+ några dagar och vill börja med att säga att jag älskar det; interfacet, circles, dialogen, umgänget, androidappen, ja nästan allt. Visst finns det grejer som behöver fixas,
men just nu är jag kär, härligt.

Flera har funderat på vilken plats google+ ska ta, jag liksom många ser det inte som en fb-killer, inte ännu och kanske aldrig för gemene man.

Så här ser jag på de tre, för min egen del.

Facebook är relationsträffen, även om vi inte har samma intressen så är det ändå trevlig att hålla kontakten och träffas lite och ha lite koll.
Twitter är cocktailpartyt, till en början ytligt, man berättar vem man är, hittar intressanta personer, berättar vad man tycker om saker och ting.
Google + är för mig intressebaserat, det är platsen för samtalet mellan personer som har samma intresse, oavsett ämne. Personliga relationer kommer utvecklas, liksom på twitter, men de växer ut ett gemensamt intresse, inte en relation som facebook.

 

En liten notis om facebook.

Jag har sedan ett tag ogillat facebook.  Det finns flera orsaker till det men den största beror på facebooks Sverigechefs uttalande för ett tag sedan. "allt vi gör måste vara skalbart". Det är därför har de inte en så stor kundservice. "för vi kan ju inte hålla på att svara på frågor om glömda lösenord hela tiden..". Som om det var det enda kundtjänsten handlade om. Saker som hatgrupper, falska konton och namnbyten på fanpages lyftes inte fram i hans nochalanta uttalande.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *