Inte fler timmar på dygnet, bättre timmar

Hur får jag fler timmar på dygnet? Det går inte. Jag har själv inte listat ut hur i varje fall. Men det finns ett annat sätt att få mer gjort under dygnet, det är att ha bättre timmar.

Hur får du bättre timmar? Du går upp tidigt.
Det finns flera saker som automatiskt blir bättre av det.
Du slipper rusningstrafiken. Du hinner själv planera din dag innan mailbombombandet försöker göra det åt dig och behöver du jobba över så kommer du ändå hem i bra tid.

Många klagar på att de är morgontrötta och det minsann finns studier på att en del är trötta ner på cellnivå. Det är sant, men största chansen är att du är, lat.

En sak till, har du svårt att gå upp i tid? Gå och lägg dig i tid.


5 svar till ”Inte fler timmar på dygnet, bättre timmar”

 1. Profilbild för Erik Rudvall
  Erik Rudvall

  Lat-argumentet suger, Simon. För den som  fungerar bättre senare på dagen finns också möjligheten att planera nästa dags arbete innan man går hem, missa rusningstrafiken genom att åka till jobbet när puritanerna har myllrat färdigt, och få jobba ifred när de har gått hem för dagen.

  :)

 2. Jo, som Erik skriver kan man vända på alla morgon-argument till kvälls-argument. Men visst, det gäller att bestämma sig, och sen köra efter det. 

 3. Det finns en del argument som funkar för båda, men jag tror ändå att tidig morgon har fler.

 4. Poängen med posten är att ha bättre timmar på dygnet. Sedan är det upp till var och en att lösa det.

  Jag menar inte att det är något deduktivt mellan att gå upp senare och vara lat. ”Alla lata vill gå upp sent men alla som går upp sent är inte lata”.

  Jag är definitivt ingen morgonpuritan, men erfarenheten jag har av mig själv är att dagen börjar bättre ju tidigare jag går upp. (om jag har gått och lagt mig i tid, vilket är sällan :P  )

 5. Profilbild för Erik Rudvall
  Erik Rudvall

  För dig: absolut. För mig: absolut inte. Så varför vill du tvinga upp mig på morgonen, när jag ändå inte fungerar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *