Kategori: Gästskribent


 • Fröken Elins, Helsingborgs bästa fik

  Café i Helsingborg
  Fröken elins café i Helsingborg

  Precis runt hörnet där jag bor ligger Helsingborgs bästa fik. Det kan till och med vara det bästa fiket som jag varit på, någonsin. Jag bad självaste Elin själv att skriva några rader, något hon gärna gjorde.
  Har inte varit där så det värt att besöka, oavsett var du bor.

  Redan när jag som 7-åring fick min första kokbok (Kalle-Ankas kokbok) bestämde jag mig för att jag skulle ha restaurang när jag blev stor. Nu är jag stor, om än inte sådär jättegammal, och har mycket riktigt en restaurang. Vi kallar den för ”fröken elins”. På restaurangen serverar vi lunch på vardagar och har kvällsöppet några kvällar i veckan. Och på eftermiddagar och helger kan man äta kakor eller riktigt schyssta (och stora) mackor. Eller kan man ta en öl. Om man nu vill det.

  Allra helst ser vi att folk trillar in på eftermiddagarna och bara hänger lite. Drar med sig polarna och umgås, lyssnar på musik, kanske spelar ett spel eller så. Är man hungrig så äter man, annars så låter man bli. Ta det lite lugnt, och var lite glad. Det behöver man ibland.

  På fröken elins ska det både vara gott att äta – och gott att vara.

  Postad via WordPress Android

  Kategori

  ,

 • Du som är så kreativ…

  kim

  Kim Gustafsson, kreatör på webbyrån Wly och veckans gästskribent , ger oss lite exempel på situationer i privatlivet som är förknippade med hans yrke som – idéspruta…
  Följande skulle kunna vara en tänkbar dialog:

  – Kan inte du fundera ut nåt? Du som är så kreativ och jobbar med ”sånt”?
  – Eh, jo visst, en rolig inbjudan till ett mopperally? Helst via e-post eller Facebook, sa du? Bra, då vet jag.

  I nio fall av tio skapar kommentaren bara ångest. Jag är nämligen inte nån uberkreativ person som likt en fontän sprutar ur mig en massa kreativa och galna idéer. Det är ju en sak att kläcka ett embryo och en annan att leverera ett färdigt koncept. Ångesten handlar om att jag vet att det kommer ta mycket längre tid än de tror men också om prestation. För min egen del hittar jag ofta de bästa lösningarna efter djupa svackor av ångest att inte leverera väl.

  Mina bekanta vet inte vad de sätter igång när de ber mig om att – fundera ut nåt. I samma andetag som jag tackar ja, förvandlas jag till en destruktiv drömmare som inte kan sluta förrän jag känner mig nöjd.

  Skateparkens och Joltcolans tid är tyvärr förbi : )

  En annan kommentar kan vara:

  – Du som har sån koll på det senaste och jobbar med webben, vilken router rekommenderar du? Vilken är bäst?

  Även i detta fallet handlar det om hårt arbete. Nu ligger ju exemplet – routrar – utanför mitt arbetsområde men jag lägger flera timmar varje dag på att bransch- och omvärldsbevaka. Låt vara att jag brinner för mitt yrke och har ett stort intresse av digitala medier men ofta förlänger denna dagliga uppdatering mina
  arbetsdagar betydligt.

  Tänk om jag levt upp till mina bekantas föreställning om vad man kan som webbkreatör! Då hade jag renoverat skrivare, varit nätverkstekniker, fotograferat, designat produktförpackningar och mycket mer..

  Senast jag fick frågan om vad som gör mig till en bra kreatör gav jag följande svar:

  – Jag är en bra kreatör därför att: Jag blev farsa när jag var 21 år gammal. Idag har jag tre barn som är 16, 12 och 4 år. Jag har varit ungdomsledare i en fotbollsförening i tio år och nu är jag seniortränare i densamma. Jag spenderar minst 10 timmar i veckan med killar och tjejer mellan 4-40 år.

  Jag ägnar mina sommardagar åt att kicka fotboll med ett bunt 12-åringar på stranden. På eftermiddagen sitter jag med ett gäng 16-åringar, lirar gura och sjunger. Kvällen kan jag spendera hos mina äldre kollegor runt 50++ och spela fyrmannavist. Som extra bonus bor jag i ett litet samhälle i södra Sverige.

  När jag och min fru reser utan barnen åker vi till våra yngre polare som bor i ett kollektiv i Arsenal. Där slår vi runt i tre dygn och hänger gärna runt Spitalfield Market.

  Förutom ovanstående är jag uppkopplad 16-18h per dygn och älskar mitt yrke.

  För min egen del är vardagen och min fritid den största inspirationskällan. Visst är det skönt att ibland boosta och ge sig iväg till en storstad men jag hämtar nog in som mest inspiration när jag inte arbetar. Undermedvetet studerar jag situationer, reaktioner och diskussioner som sker i min närhet.

  Vad ger dig kraft? Vad främjar din skaparanda?

  Wly Communications grundades för drygt tre år sedan och har sin bas i Halmstad.
  Några av Wlys uppdragsgivare:
  Findus, Lipton, Carlsberg DK, Malaco, TV4, Mr Green m fl.

  Vill du komma i kontakt med Kim nås han säkrast på twitter.com/wly eller kim@wly.se

  Kategori