Puls och gps. Garmin Suunto och Polar

Igentligen är inte träningsstatistik så intressant. Att röra på sig och ha roligt är trots allt det viktigaste, men..

Under en månad kommer jag rigoröst föra ett experiment på mig själv. Mest för skoj skull. Där jag mäter allt, kost, träning, prestationsökning etc för att sedan utvärdera hur det ena påverkar det andra och vad man kan dra för slutsatser. Efter den månaden kommer insamlingen av mängden data minska. Då kommer jag mest logga ren träningsfakta. Tider, sträckor och sammanfattad hälsa.

Det efter denna månad kommer jag kunna sätta mer exakta mål, då de senast skrivna målsättningar mest är uppskattningar.

Hur kommer jag samla dessa data? Jag är inte helt säker än. Men jag kommer använda Funbeat som huvudplats. Och denna bloggen som utvärderingsplats.

Funbeat har sin egen app, en rätt trevlig sådan, men den saknar en del funktioner. Exempelvis kompatibla pulsband. De har dock möjligheten att logga det på sin site. Det kluriga är bara att få in det där.

Så jag har börjat kolla på puls/GPS-klockor. Kortfattat kan man säga att det är en djungel. Allt runt 2000:- till 3600:-. Med en mängd olika specifikationer och kombinationer. Detta är dock summor som jag inte är intresserad av att lägga ut i nuläget. Så jag har hittat en ganska trevlig lösning, som Polar bjuder på.

Det är inte den mest fullfjädrade och men den ger mig allt det jag vill ha.
Lösningen heter Polar Beat. Det är en kombo där man kopplar ihop sin iphone med ett pulsband. Och eftersom jag ändå har med mig mobilen ut så kan det ju vara lika bra att använda den. Priset ligger dessutom på låga 699:- En ganska stor skillnad från den billigaste GPS-klockan.

Det är lite hassle att sedan föra över datan till funbeat men med lite rutin så borde det inte ta mer än några minuter.

Jag är inte helt säker ännu. Men efter lite snar research kommer jag bestämma mig.

Jag återkommer när jag beslutat mig för inköp.

Bloggpost #021 av #blogg100


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *