Så använder jag min google reader. Min webbnärvaro del 5.

I serien, Mina rutiner, tankar och verktyg för sociala medier har jag hittils tagit upp hur jag använder twitter, min blogg ximon.segoogle kalender och google mail. Idag är det dags för google reader

reader Jag är en big fan av google reader. Här hämtar jag 80% av mitt nyhetsintag. Allt från lokala och internationella nyheter till intressanta bloggare och intressanta nischämnen. Jag skulle inte vara i närheten av min omvärldskunskap om jag inte hade google reader.

När jag pratar med andra om google reader (jag förutsätter att du vet ungefär vad det är) så säger många att det till slut blir 1000tals olästa artiklar och dom inte vill öppna google reader till slut. Så skulle det också bli för mig om jag inte regelbundet underhöll min lista.

RSS-flöden är lite som godis, när man surfar omkring på nätet så hittar man godis som man tar med sig hem. Utan urskiljning fortsätter man att plocka godis överallt och hela tiden, vilket gör att man till slut har en container hemma med en salig röra av gott och äckligt godis. Det är en dålig idé.

Liksom en trädgård måste man hela tiden ansa. En gren som innan gav god frukt, men nu inte gör det tar bara utrymme och energi om du inte klipper bort den.  Likaså kan det vara att du har några träd som ger rikligt med frukt, medans andra ger ok men inte så mycket. Då får du gå in och ta bort de mindre bra också. Det finns ingen idé med att har trädgården full med massa mediokra träd.

En viktig sak dock, filtrerara inte ut det oväntade. Som gamle Paulus sa: pröva allt och behåll det goda.

Ett sätt att sprida det jag hittar och tycker är bra är funktionen Note in Reader, Den gör hela livet så mycket enklare. När jag hittar något läsvärt som jag vill kommentera och skicka vidare så använder jag Note in reader. Automatiskt kommer det till min egna sida shared items. Jag vill dessutom ha dem vidareskickade till min twitter, då använder jag friendfeed Där kan jag ställa in så att alla mina delade googlereader-artiklar automatiskt skickas till twitter. Jag har provat flera andra tjänster men har kommit fram till att denna är den bästa för mig. Siste men inte minst, alla mina kommentarer samlas ihop av postalicious som skapar ett utkast i ximon.se. Sjuuukt smidigt. Varje morgon går jag in och kollar det senaste utkasten, slipar lite på det och publicerar det som en post.

Det är väl i stora drag hur jag gör, måste åter säga att google reader är ovärderlig för mig. Det är ett måste.

 

Hur använder du google reader?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *