Kategori: Kreativitet

Kreativitet och lärande.


 • Bingo Rimèr om personligt varumärke och entreprenörskap.

  Bingo Rimér besöker SMIE för att tala om entreprnörskap och personligt varumärke. Det bjuds  friskt på personliga anekdoter, smarta tankar och inspiration som kan användas inom många områden.

   

  Mer om Bingo:
  http://www.beingbingo.se/
  http://www.videofy.me/bingo
  http://lejonmedia.se/
  http://moore.se

   

  Kategori

  ,

 • Kreativt CV Simon Zetterberg

  Hur skriver man ett CV? Jag har skrivit en hel del CV och även läst andras. Det mest genomgående är att de är sjukt tråkiga. Årtal hit och datum dit. Lösningen är inte att skicka in Date-doftande CV med My little pony brevpapper, men vem orkar läsa ett helt CV i första fasen när det drösar in 100 st per utsatt tjänst?

  Målet med ett CV är att snabbt ge arbetsgivaren en god överblick över vad man är för en person. Varken mer eller mindre. Du vill få dem att vilja träffa dig mer än du vill träffa dom, typ.

  Jag vill arbeta åt SIGMA och har dessutom bestämt tid för att träffas. Därför vill jag ge dem en snabb bild av mig. Innan jag mailar in mitt cv tänkte jag att du kunde ge lite feedback, innehåll och om jag har stavat fel.

  Ladda gärna ner mitt CV och säg vad du tycker.

  UPPDATERING

  Jag har även fixat till mitt ”officiella” CV. Kolla in det på linkedin eller ladda ner det..

  Kategori


 • Sociala medier för filbornaskolan MP3Graf

  Som jag lovade och för att en gång hålla så kommer här länkar där ni kan läsa mer om det vi i rasande tempo gick igenom idag. Som jag sa under workshopen, ni borde skämmas lite för att ni har sämre koll på sociala medier än en13år äldre gubbe vars första dator var en Commendore 64 ;-) Kom igen! Spring om mig! Lär mig nya saker om några månader.

  filborna

  1. paxxa en domän, även om du inte kommer använda den på en gång. Det kostar inte så mycket men kan betala sig i framtiden. Domänen köper du förslagsvis på binero.se. Där kan du även köpa webbhotellet (utrymmet). Är du snål kan du köpa utrymme på Manufrog, och rikta om trafiken dit från binero.
  2. Ska du skaffa en blogg/portfolio/hemsida så använd wordpress. Det finns inga andra alternativ. Det är gratis och otroligt kompetent. Både manufrog och binero hjälper dig att installera wordpress. Olika utseenden/teman kan man ladda ner gratis bland annat från wordpress teman.
  3. Twitter är ett grymt bra sätt att hålla koll på vad som händer bland annat i mediabranschen. Se en videointernetkunskap.se och läs mer om hur man kan använda det..
  4. För att följa din bransch och få en kickstart på din karriär MÅSTE du ha lite omvärldskoll. Dumpa hotmail och gå med i google. Lär dig att använda deras RSS-läsare, där samlar du alla sidor så du slipper surfa omkring halva dagen för att uppdatera dig.
  5. Flickr, THE place att presentera dina bilder och foton. Läs mer om hur det funkar

  Sammanfattningsvis, gå in på internetkunskap.se för att få bättre koll.

  Stort tack till @mymlan och @donna_carlsson för sista minuten tips till klassen.

  Kära ungdomar, kommerntera gärna denna posten om vad ni tyckte om workshoppen och era tankar efteråt.

  -Simon

  Kategori

  , ,

 • Naket svenskt wordpress-tema

  Ett naket svenskt wordpress-tema skulle vara fantastiskt trevligt att ha, men jag har inte hittat något.

  Så jag bestämde mig för att göra det själv, men eftersom jag inte är grymmast så tänkte jag att vi kunde göra ett tillsammans.

  Jag vill alltså skapa ett naket svenskt wordpress-tema under CC-licens.

  En grund för alla som vill skapa teman för eget bruk eller försäljning. För att genomföra detta så har jag skapat ett gemensamt samarbetsdokument för alla som vill hjälpa till eller lära sig att göra detta.
  Temat är hittills byggt på BLANK Theme http://digwp.com/2010/02/blank-wordpress-theme/
  och upptrukturerat med 960.gs
  Jag har valt dessa för att de är enkla att ändra och läsa, även för dem som inte har stor erfarenhet av wordpress-kodning. För att inte någon stolle ska radera samarbetsdokumentet så “ansöker” man till mig om att vara med. Då bjuder jag in er till dokumentet. Vill någon ladda ner temat som det ser ut nu så hör bara av dig. Temat kommer att ligga under Creative Commons Attribution-ShareAlike

  Jag har inget erfarenhet av att skapa ett tema på detta viset, vi skapar riktlinjer under tiden..

  Välkommen!

  Kategori • Vilka ungdomar vill starta eget Skåne?

  Vi på YUMP så letar jag efter drivna 20-29åringar som vill starta sitt eget företag, men som känner att de behöver mer erfarenhet och ett större nätverk för att förverkliga sina ideér.

  YUMP kommer vi till hösten köra igång ett av Sveriges vassaste entreprenörsprogram i Malmö. Det är en 6 månaders kort, CSN-berättigande och praktiskt betonat program där man startar sitt eget företag.

  Frågan står kvar, i vilka forum och sammanhang, Irl som på nätet; hittar jag dessa människor för att ge dem sin livs chans?

  Kategori

  ,