Kategori: Samhälle


 • Joakim Jardenberg och Helsingborg2035

  För ett tag sedan anordnade Helsingborg stad en workshop kring hur Helsingborg ska se ut i framtiden. Du kan läsa mer om den på deras blogg www.helsingborg2035.se.

  En av talarna var ingen mindre än Joakim Jardenberg.

   

  För att se fler filmer från workshoppen, gå till min youtubekanal

  Kategori

  , ,

 • Lindvall, Katrineholm och sopåkare

  Kkuriren skriver om Katrineholms gruppledare för miljöpartiet, Gudrun Lindvall. En kvinna som blev kvar någonstans på 90-talet som dessutom, och antagligen till Kkuriren glädje, ger kommunchefen i Katrineholm en känga.
  Jag citerar Kkuriren:

  Alla känner till kommunchefens förtjusning i Twitter. Är man ute på Twitter som en representant för kommunen så är det inte värdigt om man lägger ut sex porträtt av sig själv samtidigt, vilket har skett i dag, eller skriver att man äter godis eller älskar sin fru. Det som har varit i media har gjort att kommunen har tappat lite av sin värdighet, och det är dags att ni i majoriteten lyfter frågan så att vi återerövrar värdigheten, sade hon.

   

  Kära Lindvall här kommer lite tips från coachen:

  1. Du tappar mitt förtroende för dig och miljöpartiet  när du visar på en sådan oförståelse för sociala medier. Majoriteten av svenskar besöker inte sin kommuns hemsida utan får mer och regelbunden information från fanpages. (Ex H+ projektet i Helsingborg)
  2. Jag ser inte Mattias som en kommunchef som dessutom är människa, utan som en människa som dessutom är kommunchef. Därför gör det mig inget om han lägger upp bilder på sig eller säger att han älskar sin fru, det sistnämnda gör mig bara varm.
  3. Den värdighet du pratar om känns som något från en gammal tidsålder då man var tvungen att ta hatten i hand, bocka och säga -God dag herr doktor. Att dela med sig av sin kunskap och sina tankar är för mig värdigt, generöst och prestigelöst. Precis så en chef ska vara.
  4. De enda som tappar värdigheten från skriverier i media är en pinsam lokalblaska och politiker som passar på med dolken och försöker få gratispoäng.

  En sista sak, du skriver att lärare och sopåkare inte har tid med sociala medier på arbetstid. Detta visar på en pinsam okunskap. Det var länge sedan man satte sig vid en stationär dator för att ”hålla på med Internet”. Man kan göra det, men för egen del använder jag mobilen till 85% för att ”hålla på med sociala medier” . Med tanke på detta har nog både lärare och sopåkare en minut över då och då att underhålla och berika sina relationer.

  Postat från Android WordPress, med risk för felstavningar etc..

  Kategori

  ,

 • Katrineholmskuriren skjuter sig själv i foten. Om och om igen..

  Katrineholmskuriren skrev:

  6. Twitter och Facebook är ju ganska enkla verktyg som vem som helst kan lära sig att använda på egen hand, oavsett om du är barn eller vuxen. Är det ekonomiskt försvarbart att betala en konsult för att lära sig hur man skriver på Twitter?

  via Katrineholmskuriren spär på journalistförakt och skjuter sig själv i foten – Mortfiles Forum.

  I foten är väl lite milt sagt. Låt oss byta ut lite ord..

  6.blyertspennor och tangentborg är ju ganska enkla verktyg som vem som helst kan lära sig att använda på egen hand, oavsett om du är barn eller vuxen. Är det ekonomiskt försvarbart att få en journalistutbildning av staten på flera år för att lära sig använda en penna?

  Kategori • Kommenterat 2010 14/10

  Dagens fråga, vilken av länkarna handlar inte om en idiot?
  1. Oh shit, Sherlock!– Människan imponerar mer och mer för varje dag..
  2. vad som klipptes bort från #granskning– För att citera @mymlan ”Dessutom nämnde jag att jag tror att många överskattar intresset för den egna personen, när det gäller det privata. Visst – enkelt att hacka – men vem fan har tid och lust att sitta och läsa mina gamla mejl eller Facebookchattar?”
  3. Start för Jourhavandebloggen– Inne i mitt nötskal så trodde jag att HD.se hade en jourblogg, där man kunde lämna nyheter och få reda på det absolut senaste. Men det var fel. Denna gången antagligen mitt.
  4. Hjälpte du verkligen ett barn?– Fredrik Robertsson på hd.se ifrågasätter Kronprinsessan, vad sägs om det?

   Jättebra att Fredrik ifrågasätter Världensbarn-insamlingen.Men det känns som om han är mer bitter än grävande. För övrigt verkar hd.se överlag har lite svårt för världens barn.

   Här kommer lite länkar där man/han kan läsa mer om insamlingen och vart det går någonstans.
   Verksamhetsberättelse:
   http://svt.se/2.94878/1.1302409/verksamhetsberattelsen_ny?lid=lista_12<wbr>55433&lpos=1
   Kriterier:
   http://svt.se/2.94878/1.1185303/sa_fordelas_pengarna?lid=lista_1255563<wbr>&lpos=1
   Avslutningsvis kan man få lite svar på sina frågor här:
   http://svt.se/2.94878/1.1181674/fragor_och_svar?lid=lista_1255572&lpos<wbr>=0

   Vill han veta mer får han/han gräva lite istället för att skjuta vilt.

  Kategori

  , , ,

 • Simon Zetterberg vs h+ projektet rond 2…

  H+ projektet i Helsingborg är något av det mest spännande som händer i Helsingborg, skåne och kanske hela landet?

  För en tid sedan skrev jag en bloggpost om sökbarheten på projektet, och jämställde den med min egen sökbarhet. Då var resultatet nedslående. Oavsett hur jag sökte och vilka termer jag sökte på:

  H+ projektet,
  h+projektet helsingborg,
  hplus projektet,
  hplus helsingborg,
  h+ twitter,
  hplus twitter,
  h+ på youtube,
  hplus på youtube.

  så spöade jag dom med en sökterm, “Simon Zetterberg”.

  Nu är det ju så, till deras försvar, och ett rättvist sådant är det, de är ju trots allt en verksamhet inom kommunen, med det ansvar och de krav som tillhör. Jag kan utan förhinder eller godkännande regga vilka tjänster jag vill, när jag vill, och skriva nästan vad jag vill.  Men ändå.

   

  Eftersom de har ryckt upp sig rejält och projektet tagit fart så tänkte jag att det var dags för rond 2 i serien “Simon Zetterberg vs H+ prjektet”

  Denna gången sökte jag bara på “h+” och “h+ helsingborg”.

  Vad blev då resultatet?

  “Simon Zetterberg” har hela googles förstasida, där jag rakt igenom äger konversationen, grattis mig.

  “h+”  äger 2,5st stycken av sökresultaten, Det är fortfarande underkänt.

  “h+ helsingborg” däremot, där skickas jag in i ringhörnan och får mig en ordentlig omgång. grattis dom.

   

  Summa:

  H+ projektet i Helsingborg har gjort sig ett rejält upplyft, tack vara deras kommunikationsavdelning. Jag kunde inte vara gladare, det är ett fantastiskt spännande projekt som är väl värt att följa. Vill du lära känna projektet och h+kontoret lite bättre så har de dessutom fixat en exemplarisk Fanpage på facebook, ett föredöme för alla kommuner i Sverige. Tipsa mig gärna om du hittar någon bättre.

   

  Matchutgång:

  Det blev ingen knockout denna gången, jag tror dock att jag vinner på poäng.

   

  Eftersom h+kontoret har webb-span så vill jag passa på att hälsa till alla där: Ha en fantastiskt skön dag, bra jobbat!

  Kategori

  ,