Puls och gps, del två

I förra bloggposten skrev jag om mina planer om hur jag ska mäta puls och gps för att sedan skicka dem till funbeat. Dom är nu reviderade. Planen var att köpa till ett av Polars pulsband som jag skulle köra med deras app. Det hade varit riktigt smidigt eftersom den automatiskt skulle skicka över all data till deras träningssite Polar personal trainer. Så långt gick bra, om det inte vore för att jag skulle skicka vidare datan till Funbeat.

Funbeat importerar nämligen bara filformaten Excel, CSV, TCX, FIT och Polars HRM.  Inte xml som är det enda formatet Polar personal trainer kan exportera. Den kan exportera gpx, men det är bara gps-punkter i den datan Så den går bort helt enkelt.

Jag har dock hört mycket bra om Garmins produkter. De har ett pulsband som man kan använda tillsammans med deras app Men.. då måste man ha en adapter i iphonen. Det har två nackdelar. Helt plötsligt är på +1000kr och mobilen får inte längre plats i mobilfodralet som jag vill ha på armen.

What to do? Då kanske man måste ha en gps-klocka i varje fall. Garmin har en billig men funktionell som jag började kika på, Forerunner 10. Men jag stötte på patrul igen. Forerunner 10 kan inte kopplas till ett pulsband. Fuck!

Den billigaste puls/gps-klockan som skapar data som kan importeras till Funbeat heter Forerunner 110. Men då hamnar priset på 1349:- De har FR70 för ett par kronor mindre, men den är ful..

Jag har tittat på en del Suuntos modeller också. De är visserligen snyggast men de hamnar i samma prisklass, rekommenderas av få och jag vet inte vad de exporterar i för format.

Kortfattat; jag behöver hjälp. Jag vill ha en så billig gps-klocka med pulsband som levererar data i ett format som går att importera till Funbeat.

Hur svårt kan det vara?

Jag är även öppen för en begagnad med samma specifikationer. Om någon har en hemma som ligger och skräpar.

 

Bloggpost #022 av #blogg100


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *