Så använder jag min google kalender. Min webbnärvaro del 3.

I serien, Mina rutiner, tankar och verktyg för sociala medier har jag hittils tagit upp hur jag använder twitter och min blogg ximon.se. Idag kommer jag snabbt gå igenom hur jag använder google kalender.

 

Kalendern håller ordning på allt mitt vad, var och när. Jag har inget naturlig fallenhet för att komma ihåg saker, inte viktiga saker i varje fall. Därför är google kalender så viktig för mig. Jag har styrt upp den så här:

Google-Calendar

Flera kalendrar, I min huvudkalender lägger jag in alla saker som rör mig direkt som person. Tandläkarbesök, födelsedagar, aktiviteter och fester etc. Utöver det har jag flera specifika kalendrar för olika projekt som wesize, Gruppdesign och det senaste koncentrat.

Flera kalendrar är bra, men det absolut bästa är gemensamma kalendrar. Här kan jag och min fru eller kollegor ha en kalender tillsammans för olika engagemang. Både hon och och jag kan gå in och lägga till eller ändra evanemang som rör oss båda.
Varför ha flera kalendrar när man kan bjuda in den andra personen till ett event på ens egen kalender? Vi har valt att ha flera kalendrar av den anledningen att vi kan se varandras personliga kalendrar. Skulle den ena personen bjuda in så skulle jag se både hennes event och mitt eget, lite kaka på kaka.

Det finns dessutom flera Färdiga kalendrar att prenumerera på. Det kan vara allt från veckonummer till brasilianska helgdagar. Det är ett enkelt sätt att hålla ett öga på viktiga datum. Utöver färdiga kalendrar kan man koppla in andra tjänster till kalendern. Du kan få in allt från dina tweets till foursquare incheckningar i din kalender. Ett roligt sätt att få överblick.

Aktiviteter är en favorit. Gång på gång försöker jag mig på andra att-göra listor, med dåligt resultat. Med “aktiviteter” kan jag enkelt lägga in saker som ska göras. Jag kan dessutom välja om jag vill ha dem tidsoberoende eller insatta i kalendern. En del kanske tycker att “aktiviteter” är lite för enkel, men jag tycker att det är det fina, den tvingar mig att hålla det enkelt och effektivt uan fuzz.
Gillar du Aktiviteter och har en androidtelefon så rekommenderar jag gtask. Den är gratis, fantastiskt enkel och snabb att arbeta med.

Hur använder du google kalendar?


2 svar till ”Så använder jag min google kalender. Min webbnärvaro del 3.”

  1. Så här använder jag min / vår Googlekalender.
    http://evassvammel.se/?p=2488

  2. […] Så använder jag min google kalender. Min webbnärvaro del 3.- Bra genomgång. Jag själv synkar GoogleCalender med jobbets exchange-konto. Finns enkelt gratisprogram. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *